Met de pakketten wil het OCMW kwetsbare mensen een hart onder de riem steken.
Volledig scherm
Met de pakketten wil het OCMW kwetsbare mensen een hart onder de riem steken. © RV

OCMW deelt kerstpakketten uit aan kwetsbare mensen

HerseltHet OCMW van Herselt deelt ook dit jaar weer kerstpakketten uit aan kwetsbare mensen. Naast het OCMW deden ook de chiromeisjes en verschillende scholen een duit in het zakje met inzamelacties.

 1. Jobdag voor Oekraïense vluchtelingen lokt 140-tal werkzoekenden: “Werken versnelt de integratie in onze samenleving”
  geel

  Jobdag voor Oekraïense vluchtelin­gen lokt 140-tal werkzoeken­den: “Werken versnelt de integratie in onze samenle­ving”

  In het Geelse cultuurcentrum de Werft vond donderdagnamiddag een jobbeurs plaats voor Oekraïense vluchtelingen die in de regio Zuiderkempen vertoeven. Tijdens de jobdag kregen ze eerst sollicitatietips, waarna ze meteen in gesprek konden gaan met bedrijven en uitzendbureaus om een vaste job te strikken. Met de aanwezigheid van zo’n 140 werkzoekenden zijn de organisatoren erg te spreken over de opkomst.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 1. Fietsster (22) botst met voetganger (17): allebei gewond
  Herselt/Westerlo/Aarschot

  Fietsster (22) botst met voetganger (17): allebei gewond

  Een jonge vrouw en een minderjarige jongen zijn woensdagnamiddag gewond geraakt op de Westerlosesteenweg in Herselt. Een 22-jarige vrouw uit Westerlo kwam er rond 16 uur ten val met haar fiets. In haar val raakte het slachtoffer ook een voetganger, een 17-jarige jongen uit Aarschot. Zowel de fietsster als de voetganger liepen bij de botsing lichte verwondingen op. Ze gingen voor verzorging naar een dokter.