Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Motorrijder zwaargewond na val

 1. BELOOFD IS BELOOFD. Komt er een nieuw bedrijventerrein in Herselt? Krijgt de Dieperstraat deze legislatuur fietspaden? En is er een oplossing voor het jeugdhuis?
  PREMIUM
  Herselt

  BELOOFD IS BELOOFD. Komt er een nieuw bedrijven­ter­rein in Herselt? Krijgt de Die­perstraat deze legisla­tuur fietspaden? En is er een oplossing voor het jeugdhuis?

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Herselt, een gemeente die een grote nood heeft aan bijkomende bedrijventerreinen, de Dieperstraat van fietspaden wil voorzien en deze legislatuur een nieuw jeugdhuis moet hebben.
 2. Blauwe zone parking Averbode langs de Herseltsebaan
  Averbode

  Blauwe zone parking Averbode langs de Herseltse­baan

  De abdij, de lekdreef en de mooie bossen van Averbode en omgeving lokken veel bezoekers en wandelaars. De parking aan de Herseltsebaan staat dan al snel vol. Bezoekers van het kerkhof en van Het Moment vinden vaak geen parkeerplaats. De parking werd sinds kort ingericht als blauwe zone. De parkeertijd is beperkt tot 2 uur en de parkeerschijf is verplicht alle dagen tussen 9 en 18 uur. Er werden ook 5 parkeerplaatsen ingericht met een parkeertijd van 30 minuten, 3 aan de toegang van het kerkhof en 2 aan Het Moment.