De primeur in de Kempen was weggelegd voor Mathil Biesemans, die morgen 100 jaar wordt.
Volledig scherm
PREMIUM
De primeur in de Kempen was weggelegd voor Mathil Biesemans, die morgen 100 jaar wordt. © Wouter Demuynck

Mathil krijgt, een dag voor haar 100ste verjaardag, als eerste Kempische coronavaccin: “Het is nogal een cadeau, hé. Je wordt ook niet alle jaren 100"

HerseltOok in de Kempen zijn de coronavaccinaties van start gegaan. De primeur was donderdag weggelegd voor Mathil Biesemans, bewoonster van het woonzorgcentrum Sint-Barbara in Herselt. Voor haar was het meteen ook een verjaardagscadeau, want morgen mag ze 100 kaarsjes uitblazen. “Het is te hopen dat ik er nu nog vele jaren kan bijdoen”, lacht ze. Naast Mathil kregen donderdag nog 299 mede-bewoners hun vaccin toegediend.

 1. Sverre (12) schrijft open brief aan minister Ben Weyts (N-VA): “Laat ons alsjeblieft in juni op bosklassen gaan, want ik wil het zesde leerjaar leuk afsluiten”
  Vlimmeren/Beerse

  Sverre (12) schrijft open brief aan minister Ben Weyts (N-VA): “Laat ons alsje­blieft in juni op bosklassen gaan, want ik wil het zesde leerjaar leuk afsluiten”

  De 12-jarige Sverre Kleeren uit Vlimmeren (Beerse) heeft een ontroerende open brief geschreven naar Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Met emotionele woorden smeekt hij om op het einde van dit schooljaar op bosklassen te mogen gaan. “We klagen niet, maar deze uitstap zou ik hééééééél graag doen. Waarom zou het niet mogen? In juli zullen we waarschijnlijk toch op verlof mogen of op kamp gaan.”
 2. Politie waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als controleur van nutsmaatschappij of verkoper van gsm-abonnementen
  Geel

  Politie waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als controleur van nutsmaat­schap­pij of verkoper van gsm-abonnemen­ten

  De politie van Geel-Laakdal-Meerhout ontving de laatste weken verschillende meldingen van huurders uit de woonblokken aan Velleke in Geel over een of meerdere personen die zich voordoen als controleur van een nutsmaatschappij of verkoper van gsm-abonnementen. Dat smoesje stelt de oplichters, die verbaal agressief te werk gaan, in staat om foto’s te nemen van de identiteitskaart of bankkaart van nietsvermoedende bewoners.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is