Het gerechtsgebouw in Turnhout
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout © Jef Van Nooten

Man vliegt ex-partner naar de keel tijdens discussie over alimentatie

Herselt/VosselaarEen man uit Herselt riskeert een voorwaardelijke celstraf van 10 maanden voor geweld tegen zijn ex-partner uit Vosselaar. Hij vloog haar naar de keel tijdens een discussie over alimentatiegeld.

 1. Vooral blije gezichten bij terugkeer van bewoners naar wzc Sint-Rochus : “Toch zit de angst er wel in”
  PREMIUM
  Aarschot

  Vooral blije gezichten bij terugkeer van bewoners naar wzc Sint-Ro­chus : “Toch zit de angst er wel in”

  Op vrijdag 22 juli brak een zware brand uit in Woonzorgcentrum Sint-Rochus. Alle 163 bewoners werden geëvacueerd. Bij deze brand, die bovendien aangestoken bleek, viel helaas een dodelijk slachtoffer. Het gebouw liep ernstige schade op. De voorbije dagen werd er met man en macht gepoetst en gewerkt. Eind vorige week gaf brandweer het fiat om de bewoners, op die van de getroffen afdeling waar de brand ontstond na, te laten terugkeren. Vandaag was het zo ver. Een 70-tal bewoners die her en der over ziekenhuizen of andere zorginstellingen over het land waren opgevangen, keerden terug. Opmerkelijk, vooral blije gezichten. “Het eten dat we kregen was écht lekker hoor, maar toch ben ik blij dat ik weer ‘thuis’ ben.”
 2. TERRASTIP. Papaoutai in Ravels: “Je proeft meteen dat het ijs hier met veel liefde gedraaid is”
  PREMIUM
  Ravels

  TERRASTIP. Papaoutai in Ravels: “Je proeft meteen dat het ijs hier met veel liefde gedraaid is”

  Aan het kanaal in Ravels kom je sinds 2019 een bijzondere terrasje tegen: Papaoutai – inderdaad, zoals de hit van Stromae. Het doel van deze gezellige plek volgens de uitbaters? Vakantiegevoel creëren aan het water en alle bezoekers laten wegdromen met een verfrissend drankje, een lokaal biertje of een verse cocktail in de hand. Dat wilden mijn jeugdvriendin en ikzelf graag uittesten.