Aangeboden door
Gesponsorde inhoud
'Gesponsord' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder en geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van HLN zijn hier niet bij betrokken.
Wie in de Alpen gaat wandelen, trekt maar beter goede wandelschoenen aan.
Volledig scherm
Wie in de Alpen gaat wandelen, trekt maar beter goede wandelschoenen aan. © Getty Images

Lange wandeltochten of hikings in de hoogte: 5 tips van een ervaren hiker

Wandelen is hip. Steeds meer jonge mensen trekken tijdens het weekend hun wandelschoenen aan en trekken eropuit om te gaan ‘hiken’. Hiken is nu al dé sport van 2019 en dat merken ook wandelclubs aan de verjonging in hun ledenaantal. Toch zijn er een aantal dingen die je zeker niet uit het oog mag verliezen wanneer je eropuit trekt. Wij vroegen aan Kris Verlinden van Conquest Fashion & Outdoor in Herselt naar de belangrijkste tips voor een succesvolle hiking. Zijn antwoord is duidelijk: “Een goede wandelschoen bepaalt alles!”

0 reacties

 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Frederik Laeremans kijkt uit naar zijn eerste mazout op het terras van De Dorpspomp: “Het zelf inschenken uit blikjes is toch niet helemaal hetzelfde”
  PREMIUM
  Herselt

  Frederik Laeremans kijkt uit naar zijn eerste mazout op het terras van De Dorpspomp: “Het zelf inschenken uit blikjes is toch niet helemaal hetzelfde”

  De langverwachte heropening van de terrassen nadert met rasse schreden. In de aanloop naar 8 mei toont een bekende Kempenaar ons deze week elke dag waar hij of zij zaterdag een eerste drankje zal nuttigen. Vandaag: Frederik Laeremans, de zaakvoerder van wegenbouwer Superbeton die vorig jaar te zien was in ‘The Sky is the Limit’. De op en top Kempenaar kijkt al reikhalzend uit naar zijn eerste mazout bij café De Dorpspomp - “De Poemp” - in Herselt. “Het bedrijf is intussen naar Aarschot verhuisd, maar toch blijven we met ons personeel elke vrijdagavond naar De Dorpspomp komen.”
 1. Eerste verpakkingsvrije winkel van de Kempen opent in Geel: “Klanten nemen hun potje of flesje mee naar de winkel en vullen het hier”
  Geel

  Eerste verpak­kings­vrije winkel van de Kempen opent in Geel: “Klanten nemen hun potje of flesje mee naar de winkel en vullen het hier”

  De opening van De Bloemfabriek in Geel-Ten Aard bracht niet enkel een nieuwe horecazaak met zich mee, maar meteen ook de eerste verpakkingsvrije winkel in de Kempen. Voor de duurzame winkel, gevestigd in de oude conciërgewoning van de fabriek, slaan Babs Vandervoort van Roos Met Witte Stippen en Iris Verellen van De Goedzak de handen in elkaar.
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek