De kerk van Bergom krijgt voorlopig geen nieuwe of bijkomende functie.
Volledig scherm
De kerk van Bergom krijgt voorlopig geen nieuwe of bijkomende functie. © Wouter Demuynck

Kerk van Bergom krijgt dan toch geen nieuwe bestemming

HerseltDe kerk van Bergom (Herselt) zal dan toch behouden blijven voor erediensten. In een ontwerp van kerkenplan had het gemeentebestuur eerder bepaald dat de kerk in aanmerking zou komen voor een neven- of herbestemming, maar bezwaren vanuit de Bergomse gemeenschap doen de gemeente op die stap terugkeren.

  1. Buitenschoolse kinderopvang en scholen onder grote druk: “Al drie scholen volledig gesloten, maar we verwachten er nog meer”
    PREMIUM
    Scherpenheivel-Zichem

    Buiten­school­se kinderop­vang en scholen onder grote druk: “Al drie scholen volledig gesloten, maar we verwachten er nog meer”

    De scholen en buitenschoolse kinderopvang in Scherpenheuvel-Zichem worden geconfronteerd met pijlsnel stijgende coronacijfers. De opvang blijft geopend en blijft inzetten op een veilige en kwaliteitsvolle dienstverlening. Enkele scholen kunnen niet anders dan klassen sluiten of helemaal overschakelen op afstandsonderwijs. De opvanglocaties van de buitenschoolse kinderopvang preventief sluiten, is geen maatschappelijk verantwoorde keuze, klinkt het. “Veel ouders hebben immers geen andere mogelijkheid dan beroep doen op de dienstverlening van de kinderopvang. Vooralsnog houden we de locaties van de kinderopvang open en blijven we er alles aan doen om deze ouders een aanbod te kunnen blijven bieden in deze moeilijke tijden.”