Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images

Herselt herdenkt sterrenkindjes tijdens Koesterweek: van sterrenwandeling tot sterrenboom op elke begraafplaats

HerseltTijdens de Koesterweek, die plaatsvindt van 11 tot 17 december, wil de gemeente Herselt de (groot)ouders van overleden kinderen een hart onder de riem steken. Dat doet het met allerlei initiatieven, van een sterrenboom op elke begraafplaats tot een sterrenwandeling die alle sterrenkindjes herdenkt.

 1. Suzan & Freek, Niels Destadsbader en Dinky Toys op tweede affiche van Grenspop: “We hebben de fans mee laten beslissen”
  Hoogstraten

  Suzan & Freek, Niels Destadsba­der en Dinky Toys op tweede affiche van Grenspop: “We hebben de fans mee laten beslissen”

  De organisatoren van Grenspop hebben de line-up bekendgemaakt voor de tweede editie. Naast Margriet Hermans en Mama’s Jasje, komen ook Niels Destadsbader, Suzan & Freek en de Dinky Toys optreden. Die laatste maakt nog eens een comeback. Afsluiten doen Ilsen & Verhulst. Op de kidsdag komen Nachtwacht en Mega Mindy optreden en wordt de festivalweide omgetoverd in een speelparadijs voor kinderen. “We wilden een festival waar iedereen zich goed kan voelen”, vertelt Stephanie Cools.
 2. Provincie en Bosgroep planten met leerlingen en buurt nieuw bos aan Peredreef
  Heist-op-den-Berg

  Provincie en Bosgroep planten met leerlingen en buurt nieuw bos aan Peredreef

  De provincie en Bosgroep Zuiderkempen planten op zondag 12 februari een nieuw bos aan de Peredreef in Heist-op-den-Berg. Helpende handen zijn die ochtend welkom. “We planten 5820 boompjes en struiken in 2 dagen. Samen werken we zo aan een groene, gezonde en klimaatveilige toekomst. En dat doen we niet alleen: vrijdag krijgen de leerlingen van het Heilig-Hartcollege Heist en het Instituut Mevrouw Govaerts de primeur om de eerste boompjes te planten. Zondagvoormiddag geeft de buurt het goede voorbeeld en ’s middags is het de beurt aan onze jeugdbewegingen. Ook jij bent welkom om mee te planten: alleen, met het gezin, met de buren...”, klinkt het. Schrijf je in via provincieantwerpen.be/bosteller. Wie inspiratie heeft, kan een suggestie achterlaten voor de naam van het nieuwe bos.