De scènes zijn gespeeld door acteurs uit de regio.
Volledig scherm
De scènes zijn gespeeld door acteurs uit de regio. © Maria De La Cruz

Heemkringen maken film over oorlog

HERSELT/WESTERLO/LAAKDAL/TESSENDERLO/SCHERPENHEUVELTer herdenking van de Eerste Wereldoorlog honderd jaar geleden maakten de heemkringen van het Merodegebied, op initiatief van de Laakdalse heemkring, een film over de bloedige Duitse terreur die gemeenten als Westerlo, Herselt en Laakdal toen beleefden. De scènes zijn gespeeld door acteurs uit onze regio en worden aangevuld met echte getuigenissen en oude foto's.

 1. Taverne De Waterhoek tijdelijk omgevormd tot pop-upwinkel: “Als het goed draait, kan ik achteraf in de zaak misschien wel een hoekje blijven voorzien”
  PREMIUM
  balen

  Taverne De Waterhoek tijdelijk omgevormd tot pop-upwinkel: “Als het goed draait, kan ik achteraf in de zaak misschien wel een hoekje blijven voorzien”

  Nu de horeca minstens een maand gesloten blijft, richten heel wat ondernemers hun pijlen op take-away om het hoofd boven water te houden. Karel Boënne (36) gaat nog een stapje verder en opende in zijn taverne De Waterhoek in Balen een pop-upwinkel, waar klanten niet enkel hun gerechten kunnen komen afhalen maar ook bijpassende wijnen, bloemen, geschenkartikels en nog allerlei delicatessen kunnen kopen. “Als het goed draait, kan ik achteraf in de zaak misschien wel een hoekje blijven voorzien.”
 2. Bestuurder van opgedreven bromfiets onder invloed drugs én wapen en drugs op zak

  Bestuurder van opgedreven bromfiets onder invloed drugs én wapen en drugs op zak

  In de Molenstraat in Scherpenheuvel-Zichem heeft de politie zaterdagavond een bromfiets aan de kant gezet. De bromfiets bleek opgedreven en reed in plaats van de toegestane 25 kilometer per uur, maar liefst 66. De 34-jarige bestuurder uit Scherpenheuvel-Zichem was onder invloed van drugs én hij had speed, cannabis en een verboden wapen op zak. Zijn passagier bleek eveneens in het bezit van een verboden wapen. Het hoeft geen betoog dat ze allebei hun tocht moesten staken.
 1. Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit
  Play

  Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk