De scènes zijn gespeeld door acteurs uit de regio.
Volledig scherm
De scènes zijn gespeeld door acteurs uit de regio. © Maria De La Cruz

Heemkringen maken film over oorlog

HERSELT/WESTERLO/LAAKDAL/TESSENDERLO/SCHERPENHEUVELTer herdenking van de Eerste Wereldoorlog honderd jaar geleden maakten de heemkringen van het Merodegebied, op initiatief van de Laakdalse heemkring, een film over de bloedige Duitse terreur die gemeenten als Westerlo, Herselt en Laakdal toen beleefden. De scènes zijn gespeeld door acteurs uit onze regio en worden aangevuld met echte getuigenissen en oude foto's.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. Autocarchauffeurs bedanken collega’s van De Lijn voor vlotte samenwerking tijdens versterkingsritten in schoolspits
  Heultje

  Autocar­chauf­feurs bedanken collega’s van De Lijn voor vlotte samenwer­king tijdens verster­kings­rit­ten in school­spits

  Dinsdag hebben 375 autocarchauffeurs in heel Vlaanderen hun collega’s van De Lijn bedankt voor een goede samenwerking. Al sinds begin oktober staan autocars bussen van De Lijn bij zodat reizigers zich beter kunnen spreiden over de voertuigen. “De samenwerking verloopt altijd vlot en de chauffeurs zijn steeds vriendelijk. Samen die lijndienst doen is zo heel tof”, zegt autocarchauffeur Kenny Van Hove, die dinsdag in Heultje (Westerlo) zijn De Lijn-collega Raf Meulenberghs in de bloemetjes zette.
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"