Frederik Laeremans gaat zijn eerst mazout drinken in De Dorpspomp, in hartje Herselt.
Volledig scherm
PREMIUM
Frederik Laeremans gaat zijn eerst mazout drinken in De Dorpspomp, in hartje Herselt. © Wouter Demuynck

Frederik Laeremans kijkt uit naar zijn eerste mazout op het terras van De Dorpspomp: “Het zelf inschenken uit blikjes is toch niet helemaal hetzelfde”

HerseltDe langverwachte heropening van de terrassen nadert met rasse schreden. In de aanloop naar 8 mei toont een bekende Kempenaar ons deze week elke dag waar hij of zij zaterdag een eerste drankje zal nuttigen. Vandaag: Frederik Laeremans, de zaakvoerder van wegenbouwer Superbeton die vorig jaar te zien was in ‘The Sky is the Limit’. De op en top Kempenaar kijkt al reikhalzend uit naar zijn eerste mazout bij café De Dorpspomp - “De Poemp” - in Herselt. “Het bedrijf is intussen naar Aarschot verhuisd, maar toch blijven we met ons personeel elke vrijdagavond naar De Dorpspomp komen.”

  1. Brandweerzones Taxandria en Kempen brengen PFOS-zones in kaart: “We zijn altijd héél zuinig geweest”
    PREMIUM
    Kempen

    Brandweer­zo­nes Taxandria en Kempen brengen PFOS-zo­nes in kaart: “We zijn altijd héél zuinig geweest”

    Er heerst voorlopig nog geen ongerustheid in de Kempen over terreinen die al dan niet verontreinigd zijn met PFOS al gaat het mogelijk wel om tientallen sites waar in minieme of grote mate sprake kan zijn van een verontreiniging. De brandweerzones Taxandria en Kempen brengen de komende dagen alles in kaart. Alle brandweerkazernes, eventuele oefenterreinen én industriële sites waarbij vroeger het fluorhoudend schuim is gebruikt, zal doorgegeven worden aan Vlaanderen.