Leden van de bibliotheekraad, bibliothecaris Christophe Nassen (vierde van rechts) en cultuurschepen Pieter-Jan Parrein (derde van rechts) tonen het boekenpakket.
Volledig scherm
Leden van de bibliotheekraad, bibliothecaris Christophe Nassen (vierde van rechts) en cultuurschepen Pieter-Jan Parrein (derde van rechts) tonen het boekenpakket. © Wouter Demuynck

Feestjaar rond 100ste verjaardag van ‘Blaubergse’ roman van Willem Elsschot afgetrapt met boekenketting: “We hopen dat heel Herselt het boek leest”

blaubergOok in 2021 wordt het leven en werk van auteur Willem Elsschot gevierd in Herselt. Het is dit jaar namelijk 100 jaar geleden dat zijn roman ‘De Verlossing’, dat zich in het dorp Blauberg afspeelt, uitkwam. Het gemeentebestuur trapt het feestjaar af met een boekenketting van ‘De Verlossing’. 

 1. Na derde ernstig ongeval op evenveel werkdagen: extra signalisatie op komst voor werken op E313
  PREMIUM
  geel/oevel

  Na derde ernstig ongeval op evenveel werkdagen: extra signalisa­tie op komst voor werken op E313

  Al voor de derde werkdag op rij kwam het dinsdagochtend tot een zwaar ongeval op de E313 richting Antwerpen, in de omgeving van Geel. Telkens gebeurden de ongevallen in de file, die was ontstaan door de werkzaamheden die momenteel aan een brug in Oevel (Westerlo) aan de gang zijn. Zowel vrijdag als maandag viel er een dodelijk slachtoffer te betreuren, de bestuurder van een lichte vrachtwagen raakte dinsdag zwaargewond. Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat nu toch extra signalisatie voorzien.
 2. Chef van sterrenrestaurant Colette opent nu ook Bistro De Vijvers: “Corona is niet beste moment maar we geloven in de toekomst”
  PREMIUM
  Averbode

  Chef van sterrenres­tau­rant Colette opent nu ook Bistro De Vijvers: “Corona is niet beste moment maar we geloven in de toekomst”

  Wanneer de coronamaatregelen het toelaten opent chef Thijs Vervloet (31) van sterrenrestaurant Colette op 10 mei nu ook een Bistro pal naast de bestaande zaak aan de vijvers in Averbode. Colette zelf opent de deuren normaal opnieuw op 8 mei maar de weekend zijn al volzet tot in augustus. “Met de Bistro willen we een zaak beginnen die voor iedereen toegankelijk is en tegelijkertijd wil ik kansen geven aan jongeren. “
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee