Erwin Vermeulen en zijn zoon Stan, naar wie het bier Stanneman vernoemd is. Om te proeven moet Stan nog enkele jaartjes wachten.
Volledig scherm
PREMIUM
Erwin Vermeulen en zijn zoon Stan, naar wie het bier Stanneman vernoemd is. Om te proeven moet Stan nog enkele jaartjes wachten. © Peter Vanderveken

Erwin Vermeulen van Bierfirma Stanneman: “We broeden op een vierde bier maar dat is nog geheim”

De zomer, dat is een fris glas bier op ons terras. Steeds vaker wordt dat bier gebrouwen in een zogenaamde microbrouwerij door erg gepassioneerde liefhebbers. Wij trekken een hele zomer langs de opvallendste microbrouwerijen van de streek. Deze week: bierfirma Stanneman uit Herselt. Bedacht en geproefd in eigen huis, gebrouwen door een grotere brouwerij. Gedronken en goedgekeurd: Stanneman Blond, Bruin en de ultieme parel: de Silent Killer.

 1. Ondanks vraag van aantal burgemeesters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”
  Vlaams-Brabant

  Ondanks vraag van aantal burgemees­ters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”

  Vlaams-Brabants provinciegouverneur Jan Spooren is tevreden met de extra maatregelen die de Vlaamse regering dinsdagavond aangekondigd heeft om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Een avondklok kwam er – ondanks de expliciete vraag van enkele burgemeesters uit de Vlaamse rand – dan weer niet. “Maar als er zich problemen stellen, kunnen de gemeenten zelf een avondklok invoeren”, klinkt het.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond