Het kasteelpark de Merode, met in stippellijn aangeduid waar het bouwproject rond de oude boswachterswoning moest komen. De plannen worden nu definitief opgeborgen.
Volledig scherm
Het kasteelpark de Merode, met in stippellijn aangeduid waar het bouwproject rond de oude boswachterswoning moest komen. De plannen worden nu definitief opgeborgen. © Departement Omgeving

Definitieve streep door hotel met restaurant en wellness in kasteelpark de Merode: “Als de gemeente geen vragende partij is, dan stopt het”

bergom/westerloPrins Simon de Merode bergt zijn plannen voor een hotel met wellness en restaurant in het kasteelpark de Merode, tussen Bergom (Herselt) en Westerlo, definitief op. Het negatieve advies van de gemeente Herselt gaf daarin de doorslag. “Als de gemeente geen vragende partij meer is, dan stopt het. Ik concentreer me nu op onze kerst- en zomerspektakels, die meer zekerheid bieden.”

  1. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
    HLN Shop

    Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

    De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.