Tim Wouters, Tom Huijsmans, Erwin Vermeuken, de Japanse studente Miho Sato en Joris Van den Bosch klinken met de Bienne.
Volledig scherm
Tim Wouters, Tom Huijsmans, Erwin Vermeuken, de Japanse studente Miho Sato en Joris Van den Bosch klinken met de Bienne. © Peter Vanderveken

Bierfirma Stanneman pakt uit met wijnbier: “We hebben hoge verwachtingen voor Bienne”

Bierfirma Stanneman lanceert een volledig nieuw bier dat ze samen met een wijnhandelaar uit Westerlo brouwden. De ‘Bienne’ is een wijnbier geworden op basis van de Stanneman blond in combinatie met een Spaanse roséwijn. “We zijn er meer dan een jaar mee bezig geweest, maar zijn enorm blij met het resultaat”, knipoogt zaakvoerder Erwin Vermeulen. Ondertussen telt de zaak twee extra vennoten en wordt er volop naar de toekomst gekeken. Én volgen er deze zomer elke zaterdag spontane pop-up proeverijen.

 1. Erwin Vermeulen van Bierfirma Stanneman: “We broeden op een vierde bier maar dat is nog geheim”
  PREMIUM

  Erwin Vermeulen van Bierfirma Stanneman: “We broeden op een vierde bier maar dat is nog geheim”

  De zomer, dat is een fris glas bier op ons terras. Steeds vaker wordt dat bier gebrouwen in een zogenaamde microbrouwerij door erg gepassioneerde liefhebbers. Wij trekken een hele zomer langs de opvallendste microbrouwerijen van de streek. Deze week: bierfirma Stanneman uit Herselt. Bedacht en geproefd in eigen huis, gebrouwen door een grotere brouwerij. Gedronken en goedgekeurd: Stanneman Blond, Bruin en de ultieme parel: de Silent Killer.
 1. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!

 2. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo