Kikkers, padden en salamanders zullen door de tunnels op een veilige manier kunnen oversteken.
Volledig scherm
Kikkers, padden en salamanders zullen door de tunnels op een veilige manier kunnen oversteken. © provincie Antwerpen

Amfibieën kunnen veilig Witputstraat oversteken naar poelen dankzij vier nieuwe tunnels

HerseltDe padden, kikkers en salamanders die dit voorjaar tijdens hun jaarlijkse ‘trek’ de Witputstraat in Blauberg (Herselt) oversteken naar de poelen van de Kwacht en Witput kunnen dat voortaan op een veilige manier doen dankzij vier permanente amfibietunnels. In de straat worden immers veel amfibieën doodgereden door het verkeer, tot wel 100 per nacht.

 1. DAF produceert bijna 900 vrachtwagens voor het Belgische leger: “Unieke trucks waarmee leger in alle omstandigheden zijn taak perfect kan uitvoeren”
  Westerlo

  DAF produceert bijna 900 vrachtwa­gens voor het Belgische leger: “Unieke trucks waarmee leger in alle omstandig­he­den zijn taak perfect kan uitvoeren”

  DAF Trucks met vestiging in Westerlo bevestigt dat het een groot order ontvangen heeft van de Belgische krijgsmacht. De opdracht omvat de levering en het onderhoud van 879 all wheel drive CF Military trucks. De levering van de eerste voertuigen staat gepland voor 2022. In 2025 zullen dan de laatste van bijna 900 vrachtwagens afgeleverd worden aan het Belgische leger.
 2. Na commotie in Grimbergen: In Aarschot en Diest komt 10% van de vaccinatielijst ook niet opdagen, hoe pakken zij het aan?
  PREMIUM
  Diest/Aarschot

  Na commotie in Grimbergen: In Aarschot en Diest komt 10% van de vaccinatie­lijst ook niet opdagen, hoe pakken zij het aan?

  In Grimbergen is commotie ontstaan omdat honderd mensen die zich op een interne reservelijst, samengesteld na een oproep op Facebook, hadden gezet afgelopen weekend al een eerste prikje kregen. Dat gebeurde omdat heel wat zorgverleners niet opdaagden. Hoe pakken ze zoiets aan in Aarschot en Diest? Daar komt zo’n 10% van de mensen immers ook niet opdagen.
 1. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen