De uitbaters van café en zaal de Katholieke Kring doen nu ook de boeken toe.
Volledig scherm
De uitbaters van café en zaal de Katholieke Kring doen nu ook de boeken toe. © Mozkito

Verenigingsleven onder druk na sluiting feestzalen: “Toekomst van horeca in Herne ziet er niet rooskleurig uit”

HerneVerenigingen die in Herne binnenkort een evenement willen organiseren, zijn er momenteel aan voor de moeite. Zowat alle feestzalen in het centrum van de gemeente hebben de deuren moeten sluiten. De boosdoener: de coronacrisis. “We kampen met een zware horecacrisis nu drie van onze zalen hun boeken toe doen en andere zalen zijn vaak onbetaalbaar voor onze verenigingen”, verduidelijkt burgemeester Kris Poelaert (CD&V).

 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 1. Van schilderijen en keramiek in Dilbeek tot de Oriënt-Express in Schaarbeek: 6 toptentoonstellingen in Brussel en de Rand
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van schilderij­en en keramiek in Dilbeek tot de Oriënt-Express in Schaarbeek: 6 toptentoon­stel­lin­gen in Brussel en de Rand

  Wie in de laatste weken van het jaar nog wat cultuur wil opsnuiven, komt zeker aan zijn trekken in de regio Brussel en de Rand. Er zijn heel wat lokale en zelfs nationale expo’s. Wij gingen op zoek naar 6 toptentoonstellingen die zeker een bezoekje waard zijn. Wil je de geschiedenis proeven in Vilvoorde of Schaarbeek? Of wil je liever kennismaken met nieuw werk van plaatselijke kunstenaars in Herne of Overijse? Laat je inspireren door onze tips.