Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Geert De Rycke

Tegen 2030 wordt alle openbare verlichting in Herne omgebouwd naar slimme, ultrazuinige ledverlichting

HerneDe gemeente Herne heeft beslist om alle openbare verlichting tegen 2030 om te bouwen naar slimme, ultrazuinige ledverlichting. Om dat mogelijk te maken, werkt het lokaal bestuur samen met netbedrijf Fluvius. Een versnelde ombouw zorgt voor een forse daling van het energieverbruik, de energiekosten en de CO2-uitstoot. Tegelijk mikt Herne met deze ombouw ook op de mogelijkheden om specifieke ingrepen te doen op het vlak van sfeer, veiligheid en natuur.

 1. BELOOFD IS BELOOFD. Krijgen de Hernse jongeren opnieuw een jeugdhuis? En kunnen we ons afval binnenkort kwijt in ondergrondse containers?
  PREMIUM
  Herne

  BELOOFD IS BELOOFD. Krijgen de Hernse jongeren opnieuw een jeugdhuis? En kunnen we ons afval binnenkort kwijt in ondergrond­se containers?

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Herne, een prachtige Pajotse gemeente die beloofde om de stationsbuurt onder handen te nemen, ondergrondse recyclage-containers te installeren en een polyvalente ruimte voor de jeugd wou voorzien.
 2. Zo VeloVeilig is Herne: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Herne

  Zo VeloVeilig is Herne: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Herne hebben 27 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.