Het station wordt volledig heringericht.
Volledig scherm
Het station wordt volledig heringericht. © Amber Gys

Stationsomgeving Herne wordt heringericht: “Het wordt een veilige omgeving waar het aangenaam vertoeven is”

HerneOp 1 februari starten de herinrichtingswerken aan en rond het station van Herne. Onder meer De Werkvennootschap, het lokaal bestuur Herne en de NMBS slaan de handen in elkaar om de stationsomgeving grondig te vernieuwen. Met een uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen, een ruime fietsenstalling, nieuwe fietspaden en een autovrij stationsplein staan veiligheid en comfort van reizigers en bezoekers centraal.

 1. Studenten richten 'Platform Corona' op om medestudenten extra ondersteuning te bieden: “Beleidsmakers staan via Facebook rechtstreeks in contact met hen”
  PREMIUM
  Galmaarden

  Studenten richten 'Platform Corona' op om medestuden­ten extra ondersteu­ning te bieden: “Beleidsma­kers staan via Facebook recht­streeks in contact met hen”

  Student Dries Meerts (23) uit Galmaarden heeft samen met drie andere studentenvertegenwoordigers van verschillende universiteiten in Vlaanderen de Facebook-community ‘Student Platform Corona’ opgericht. Daar verenigt hij studenten om antwoorden te bieden op al hun vragen over de coronacrisis. “Wij laten hun stem luider klinken, want we hebben het enorm moeilijk”, vertelt Dries. De groep overschreed zonet de kaap van 3.800 leden.
 1. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!

 2. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo