Wilfried Vierendeel van Restaurant Egelantier, Dirk Evenepoel en Kevin Spapens van BATO met een foto van het dorpscentrum van zo'n 100 jaar oud.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilfried Vierendeel van Restaurant Egelantier, Dirk Evenepoel en Kevin Spapens van BATO met een foto van het dorpscentrum van zo'n 100 jaar oud. © Amber Gys

Residentie Egelantier wordt duurzaam woonproject in centrum van Herne: “Door in kernen te wonen zal het landelijk Pajots karakter behouden blijven”

HerneDe feestzaal van de restaurant Egelantier en café Moonlight zullen binnenkort plaats ruimen voor een duurzaam nieuwbouwproject van aannemer en projectontwikkelaar BATO uit Schepdaal. De gebouwen voldoen al een tijdje niet meer aan de normen. Het centrum van Herne zal hierdoor beschikking over acht gloednieuwe appartementen. “Er moet meer in de kernen van gemeenten gewoond worden zodat ons Pajots landschap behouden blijft”, aldus Dirk Evenepoel van BATO.

 1. IJspiste-uitbaters slaan jaartje over door energiecrisis: wat met Halle Schaatst?
  PREMIUM
  Halle

  IJspiste-uitbaters slaan jaartje over door energiecri­sis: wat met Halle Schaatst?

  Heel wat organisatoren van tijdelijke ijspistes beslisten om dit jaar geen schaatsbaan in te richten, nu de energiecrisis de uitbating ervan onbetaalbaar maakt. Hoe kijken ze daar bij Halle Schaatst naar? “We willen het financiële plaatje kennen voor we de piste openen", zegt voorzitter Roland De Somer van Halle Events die aan de vooravond van een cruciaal overleg voor ons alles op een rijtje zet.
 2. Van de Plantentuin tot De Hoorn: op deze 7 locaties in Vlaams-Brabant en Brussel maak je de mooiste trouwfoto’s
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  Van de Planten­tuin tot De Hoorn: op deze 7 locaties in Vlaams-Bra­bant en Brussel maak je de mooiste trouwfoto’s

  Stap jij bijna in het huwelijksbootje en ben je nog op zoek naar een plekje waar je de mooiste dag van je leven kan vereeuwigen? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want onze redactie zocht de mooiste locaties voor trouwfoto’s voor je uit. Van het begijnhof in Diest tot Ter Kamerenbos in Elsene: op deze 7 locaties in Vlaams-Brabant en Brussel leg je de mooiste trouwfoto’s vast.