Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Regionaal Landschap

Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei organiseren ‘Opgewekte Babbels’

 1. Speelplein Winnepoe afgesloten met barbecue
  Herne

  Speelplein Winnepoe afgesloten met barbecue

  Het einde van de zomer is nabij, zo ook het einde van het speelplein Winnepoe in Herne. Tien weken lang hebben in totaal 16 monitoren ingestaan voor spel en plezier voor in totaal ongeveer 700 kinderen. Gezien de beperkingen die er toch nog waren deze periode én het niet zo gunstige weer, hebben de monitoren hun creatieve ideeën goed kunnen uitwerken en de kinderen een leuke opvang bezorgd. Ook de klusjesmannen van de dienst welzijn en het poetspersoneel hebben hun steentje bijgedragen aan opnieuw een goede editie van het zomerspeelplein. Allen onder leiding van Linda Thiels, speelpleinverantwoordelijke. Om hen allen te bedanken organiseerde het lokaal bestuur een afsluitende barbecue op de terreinen van het speelplein in de Lindestraat.
 2. Open Molendagen op 4 en 5 september in de Heetveldemolen
  Galmaarden

  Open Molendagen op 4 en 5 september in de Heetvelde­mo­len

  Ontdek tijdens de Open Molendagen in het weekend van 4 eb 5 september het verhaal van ‘Granen, de molen, de brouwers’ in de Heetveldemolen in Tollembeek (Galmaarden). Op zaterdag 4 september om 14 uur wordt het Munkbier voorgesteld, een éénmalig samengestelde blend van oude lambik van Brouwerij 3 Fonteinen en saison van Brasserie de Silly. Er is een doorlopend programma van 11 tot 18 uur in en rond de molen met rondleidingen, degustaties van speciale bieren en een pop-up keuken. Je kan ook meedoen aan de wandeling van 6 kilometer en zo de prachtige omgeving rond de molen ontdekken. De fietsroute ‘van graan tot bier’ van ongeveer 70 kilometer brengt je via knooppunten naar Brouwerij 3 Fonteinen in Beersel en terug.
 3. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).