Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP

Nieuwe wandelbrochure ‘op wandel in Herne’

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Een jaar geleden stond het dak van de Bozar in lichterlaaie: “De sporen zie je nog, en dat mag. Die brand is nu deel van onze geschiedenis”
  PREMIUM
  BRUSSEL

  Een jaar geleden stond het dak van de Bozar in lichter­laaie: “De sporen zie je nog, en dat mag. Die brand is nu deel van onze geschiede­nis”

  “Een catastrofe.” En dan wikt en weegt veiligheidsmanager Stéphane Vanreppelen zijn woorden nog wanneer we hem vragen om terug te blikken op de zware dakbrand die ‘zijn’ kunstencentrum Bozar in het begin van dit jaar trof. Vooral het monumentale orgel in de Grote Zaal Henry Le Boeuf liep zware schade op. En toch... “Medewerkers, bezoekers, sympathisanten,... Echt iedereen is samengekomen om de Bozar te redden.”
 1. Bij het eerste Dierenuitvaartcentrum van België kan je nu ook afscheid nemen van je paard: “Manen of haren kunnen verwerkt worden in herinneringsjuweel”
  Gooik

  Bij het eerste Dierenuit­vaart­cen­trum van België kan je nu ook afscheid nemen van je paard: “Manen of haren kunnen verwerkt worden in herinne­rings­ju­weel”

  Het eerste Dierenuitvaartcentrum in België opende al op 1 april 2021 de deuren langs de Hoevestraat in Gooik. Sindsdien kwamen al enkele honderden baasjes over de vloer om afscheid te nemen van hun geliefde huisdier. Omdat de vraag de afgelopen maanden steeg, is de oprichter van het Dierenuitvaartcentrum Francky Devalckeneer (54) nu ook gestart met uitvaartdiensten voor paarden. “Ook voor een dier van 650 kilogram waar je soms wel 30 jaar samen mee hebt geleefd is een diervriendelijke uitvaart nodig”, vertelt Francky.