Aldo van der Auwera (N-VA Bever) en Jonas De Boeck (N-VA Herne).
Volledig scherm
PREMIUM
Aldo van der Auwera (N-VA Bever) en Jonas De Boeck (N-VA Herne). © Amber Gys

N-VA Bever en Herne verzetten zich tegen bouw windturbines in Bassilly: “Onaanvaardbaar, de negatieve impact is te groot”

Herne/BeverDe aanvraag voor de bouw van vier windturbines langs de E429 in Silly lokt in Herne en Bever heel wat reactie uit. Heel wat inwoners en buurtcomités kwamen al in opstand. Nu uiten ook de N-VA afdelingen van Bever en Herne hun ongenoegen over het eventueel nieuwe project van Eoly. Meer over dit onderwerp vind je in ons dossier. “We vragen aan de gemeentebesturen van Herne en Bever om een negatief advies af te leveren”, klinkt het bij N-VA.

 1. De favoriete plekjes van ‘K2 zoekt K3'-finaliste Amy Courtens in Scherpenheuvel-Zichem: “Hier wandel ik het liefst met mijn katten aan de leiband”
  PREMIUM
  Scherpenheuvel-Zichem

  De favoriete plekjes van ‘K2 zoekt K3'-finaliste Amy Courtens in Scherpen­heu­vel-Zi­chem: “Hier wandel ik het liefst met mijn katten aan de leiband”

  2021 was voor Amy Courtens (25) een onvergetelijk jaar. Na haar deelname aan ‘K2 zoekt K3' op VTM werd ze razend populair in Vlaanderen en Nederland. Ze greep net naast de felbegeerde stek in de meidengroep, maar blijft dromen van een leven in de spotlights. Voor ons maakt Amy even tijd om op pad te gaan langs haar favoriete plekjes in haar thuisgemeente Scherpenheuvel-Zichem.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrappenhuis voor de appartementen hierboven”
  Livios

  Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrap­pen­huis voor de appartemen­ten hierboven”

  Een volledig lege loft van zes meter hoog kopen en die vervolgens helemaal inrichten? Architect Marijn Horlings durfde die uitdaging aangaan. Ze deelde deze casco woning in het hartje van Amsterdam verre van standaard in. Ze liet alles open waardoor het daglicht langs verschillende kanten naar binnen stroomt. Bouwsite Livios toont het resultaat.
 2. Heisa windturbineproject waait weer op: “Volgende maand vragen we een vergunning aan”
  PREMIUM
  Herne/Bever

  Heisa windturbi­ne­pro­ject waait weer op: “Volgende maand vragen we een vergunning aan”

  Eoly, een groene dochteronderneming van Colruyt, maakte bekend om in maart een vergunning aan te vragen om vier windturbines langs de E429 in Silly te plaatsen. De windturbines komen er op de grens van Vlaanderen en Wallonië. “Wij luisteren naar de bezorgdheden van de omwonenden en hebben op die manier al heel wat mensen kunnen geruststellen”, aldus expansieverantwoordelijke Stefaan Verhamme. Lees verder in ons dossier.
 3. Alle carnavalisten kijken naar Halle nu feesten in Binche en Aalst afgelast zijn: “Voorbereidingen gaan door alsof carnaval plaats vindt”
  Halle

  Alle carnavalis­ten kijken naar Halle nu feesten in Binche en Aalst afgelast zijn: “Voorberei­din­gen gaan door alsof carnaval plaats vindt”

  Nadat in Aalst het carnaval is afgelast sneuvelt ook in Binche het grote feest. Alle ogen zijn nu gericht op Halle waar normaal eind maart één van de grootste carnavals van België plaats vindt. De knoop zou eind januari doorgehakt worden maar de stad en organisator Halattraction stellen de beslissing uit. Want er is hoop maar ook onzekerheid. “De voorbereidingen gaan door alsof het carnaval doorgaat”, zegt burgemeester Marc Snoeck (Vooruit).