Het transitiehuis komt hier rechts in het gebouw met de groene ramen.
Volledig scherm
Het transitiehuis komt hier rechts in het gebouw met de groene ramen. © Google Maps

Inwoners Herne ongerust over komst van ‘lightgevangenis’ in Mark: “Binnenkort loopt zo’n crimineel hier gewoon door onze straat”

In januari volgend jaar zal in Mark, een deelgemeente van Edingen, het tweede Belgisch transitiehuis de deuren openen. Dat is een soort ‘lightgevangenis’ die gevangen moet voorbereiden op hun vrijlating en een overgang naar de buitenwereld vormt. Bewoners van Mark en Herne denken eraan zich te verenigingen in een buurtcomité om zich tegen het project te kanten.

  1. Praktijk-bijscholingen voor zorgkundigen gaan veilig door bij Pajottenlands Centrum in Lennik

    Prak­tijk-bijscholin­gen voor zorgkundi­gen gaan veilig door bij Pajotten­lands Centrum in Lennik

    Bijscholen in het Pajottenlands Centrum langs de Albert Vanderkelenstraat in Lennik gebeuren regelmatig. Steeds onder begeleiding van een professional. “Voor onze zorgkundigen hielden we begin oktober een bijscholing rugschool”, zegt Ann Denie van thuiszorgorganisatie Pajottenlands Centrum. “Het is een praktische vorming met praktijkoefeningen, hiervoor moeten er in de huidige omstandigheden wel meer veiligheidsregels in acht genomen worden. Dit zijn dan dingen zoals handgel, mondmaskers en afstand houden tussen de deelnemers onderling en de gespecialiseerde lesgever van Viac vzw. Kwaliteit van de werking is een blijvend aandachtspunt, ook voor de gezondheid van de eigen medewerkers bij het Pajottenlands Centrum.”
  1. De coronacijfers in Herne van vrijdag 9 oktober

    De coronacij­fers in Herne van vrijdag 9 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Herne minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 15. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Herne op 224 te liggen. Omdat Herne meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement