Een toekomstbeeld van de gloednieuwe woonwijk ‘Fondatel’.
Volledig scherm
PREMIUM
Een toekomstbeeld van de gloednieuwe woonwijk ‘Fondatel’. © BEREAL

Historische ijzergieterij Fondatel wordt omgevormd tot bruisende woonbuurt: “Dit project zal tegemoetkomen aan alle noden”

HerneDe site van de voormalige ijzergieterij Fondatel in Herne -die er al meer dan tien jaar verlaten bij ligt- bruist binnenkort opnieuw van het leven. Op de fabrieksterreinen in de Lorengstraat verrijzen de komende jaren 76 woningen in een groene en landelijke omgeving. Het project vormt het sluitstuk van de heropwaardering van de volledige stationsomgeving. Maar, dat is niet het enige wat projectontwikkelaar Dyls voor de site in petto heeft... “De voordelen die deze gloednieuwe site te bieden heeft, zijn niet meer op één hand te tellen”, klinkt het ook al bij een enthousiaste burgemeester Kris Poelaert (CD&V). 

  1. Bestuurder gewond na klap tegen gevel van schuur in Lennik
    Play
    Lennik

    Bestuurder gewond na klap tegen gevel van schuur in Lennik

    Een bestuurder van een Citroën is dezenamiddag gewond geraakt bij een ongeval in de Kattestraat in Lennik. De man verloor omstreeks 14 uur de controle over het stuur toen hij richting Ninoofsesteenweg reed. Hij reed met zijn auto in op de gevel van een schuur. De hulpdiensten werden meteen verwittigd en de brandweerzone Vlaams-Brabant West kwam ook ter plaatse, net als een MUG-team en een ziekenwagen. De man was bij bewustzijn en kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend alvorens hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De straat was na het ongeval een uur versperd.