Stationsstraat
Volledig scherm
Stationsstraat © Tom Vierendeels

Herne kondigt rampenplan af na wolkbreuk

HerneDe gemeente Herne is dinsdagavond getroffen door een hevige wolkbreuk. Verschillende straten en woningen kwamen onder water te staan. Hulpdiensten en gemeentediensten staan paraat en grijpen in waar nodig. Ook de lokale landbouwers worden ingeschakeld. Om alles te kunnen coördineren, werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd.

 1. LEVENSVERHAAL. Afscheid van oud-wijkagent Luc Paridaens (63) kwam te vroeg: “Dankzij zijn fichebak wist hij alles over iedereen”
  PREMIUM
  Halle

  LEVENSVER­HAAL. Afscheid van oud-wijk­agent Luc Paridaens (63) kwam te vroeg: “Dankzij zijn fichebak wist hij alles over iedereen”

  In Halle wordt gerouwd om het plotse overlijden van wijkagent Luc Paridaens (63). De ‘champetter’ was jarenlang een vertrouwd gezicht in Essenbeek en Lembeek en de Sint-Veroonmars had een speciaal plekje in zijn hart. Politiemensen, paassoldaten en wijkbewoners halen herinneringen op aan de ‘generoel’ van de wijkinspecteurs. “Onze champetter had zo’n warm hart. We missen hem nu al”, klinkt het.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.