De betondam in Herne staat er nog maar half. Het is wachten op schotten, die voorlopig dan maar vervangen werden door zandzakjes.
Volledig scherm
PREMIUM
De betondam in Herne staat er nog maar half. Het is wachten op schotten, die voorlopig dan maar vervangen werden door zandzakjes. © Amber Gys

Herne kan waterramp maar nipt vermijden met ‘halve dam’... waarop alles richting Galmaarden stroomt

HerneNa de wolkbreuk van dinsdagavond heeft Herne ook woensdag de adem ingehouden. De betondam die miljoenen liters water tegen moet houden, staat er namelijk nog maar half. Zandzakken dichten er momenteel de gaten die normaal door schotten gevuld worden, die er ook al lang hadden moeten zijn. Maar de geïmproviseerde constructie hield stand, en het vele water trok weg. Richting Galmaarden. Waar de overlast nog wat groter werd.

 1. Op huizenjacht in... Ternat: “Wonen in instapklare woning naast Madame Marianne? Dat kost je al snel 450.000 euro”
  PREMIUM
  Ternat
  1

  Op huizen­jacht in... Ternat: “Wonen in instapkla­re woning naast Madame Marianne? Dat kost je al snel 450.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Ternat. De thuisgemeente van de populaire Eén-soap Thuis, een landelijke gemeente met een bruisend verenigingsleven nabij Brussel. Kris Baele van Immo Expert neemt ons op sleeptouw.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.