Enkele maanden geleden werden ook de winnaars van de fotoactie HernArtistiek bekend.
Volledig scherm
Enkele maanden geleden werden ook de winnaars van de fotoactie HernArtistiek bekend. © Amber Gys

HernArtistiek organiseert tweedaagse Kunstwandeling

HerneOp 7 en 8 augustus tussen 10 en 17 uur kan je langs een prachtig parcours door Herne wandelen. De wandeling is een activiteit van Herne Kunst’Telt onder de noemer HernArtistiek. Langs het pad vind je panelen met kunstwerken, en dat op acht verschillende locaties waar kunstenaars hun werken voorstellen. Deelnemen is volledig gratis.

 1. Herfsvaccinatiecampagne Zennevallei in laatste rechte lijn: “Wacht niet met afspraak te maken”
  Zennevallei

  Herfsvacci­na­tie­cam­pag­ne Zenneval­lei in laatste rechte lijn: “Wacht niet met afspraak te maken”

  De laatste uitnodigingen voor de herfstvaccinatiecampagne tegen Covid-19 in de Zennevallei zijn de deur uit. “De laatste persoonlijke uitnodigingsbrieven vallen in de week van 3 oktober in de brievenbus”, laat Vaccinatie Zennevallei weten. “Wie ouder is dan 65 jaar en nu nog steeds geen persoonlijke uitnodigingsbrief heeft ontvangen, neemt best contact op met het callcenter op het nummer 02/525.03.40 of per mail naar vaccinatie@halle.be. De herfstvaccinatiecampagne eindigt eind oktober. Wij raden iedereen dan ook aan om zo snel mogelijk een afspraak te maken.”
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.