Het voorwerp van de discussie die intussen al zes maanden aansleept: de N272.
Volledig scherm
Het voorwerp van de discussie die intussen al zes maanden aansleept: de N272. © Foto Mozkito

Herinrichting N272 zit muurvast

GOOIK/HERNE/GALMAARDENDe herinrichting van de N272 zal nog een tijdje aanslepen. Het Vlaams gewest wil het onderhoud van de weg doorschuiven naar de gemeenten Galmaarden, Herne en Gooik. De drie gemeentebesturen weigeren het aanbod. Na zes maanden is er nog altijd geen zicht op een mogelijke oplossing.

 1. Colruyt spaart anderhalf uur rekken vullen per dag uit met nieuwe app: “Onze medewerkers zijn alvast heel enthousiast”
  PREMIUM
  Halle

  Colruyt spaart anderhalf uur rekken vullen per dag uit met nieuwe app: “Onze medewer­kers zijn alvast heel enthousi­ast”

  De rekkenvullers in de Colruyt in Halle hoeven niet meer te zoeken waar de oregano staat of op welke plaats de Saint-Emillon Grand Cru thuishoort. Dat doet voortaan een app voor hen. Het levert het personeel in de winkel een tijdswinst op van anderhalf uur per dag. “Dit maakt hun werk efficiënten en plezanter", verzekert regionaal directeur Rudi Dewulf.
 2. Tientallen beschonken chauffeurs voor rechter in Halle: “U zit zat aan het stuur, hoe is dat de schuld van de buurman?”
  PREMIUM
  Halle/Dilbeek/Drogenbos/Wezembeek-Oppem

  Tientallen beschonken chauffeurs voor rechter in Halle: “U zit zat aan het stuur, hoe is dat de schuld van de buurman?”

  Een carnavalist die boos wegscheurde van zijn vriendin, een beroepsmilitair die de geboorte van zijn kleinkind vierde met de nodige trippels en een chauffeur die zich hopeloos vastreed door een boze overbuur. Het waren maar enkele van de tientallen beklaagden in de politierechtbank die zich het voorbije jaar in dronken toestand van hun slechtste kant toonden. Maandag moesten ze het allemaal uitleggen aan politierechter Johan Van Laethem.