De eerste fietsherstelpaal van het Pajottenland staat aan het Domincanessenklooster. Aan de achterzijde van de zuil hangt nog meer gereedschap.
Volledig scherm
De eerste fietsherstelpaal van het Pajottenland staat aan het Domincanessenklooster. Aan de achterzijde van de zuil hangt nog meer gereedschap. © Mozkito

Fietspech? Gratis sleutelen kan nu aan het Dominicanessenklooster

Fietsers met pech kunnen voortaan aan het Dominicanessenklooster aan hun rijwiel sleutelen. Er werd een ‘fietsherstelpaal’ geplaatst met sleutels, een schroevendraaier enzovoort om enkele klusjes uit te voeren. Als het idee aanslaat, plant Herne nog een tweede paal in de gemeente.

0 reacties

 1. Poppenspeler Steven (44) smeekt om boekingen bij Onze-Lieve-Vrouw van Halle: “Van 50 voorstellingen naar 1 optreden, dat houden we niet lang meer vol”
  Play
  PREMIUM
  Halle/Gooik

  Poppenspe­ler Steven (44) smeekt om boekingen bij On­ze-Lie­ve-Vrouw van Halle: “Van 50 voorstel­lin­gen naar 1 optreden, dat houden we niet lang meer vol”

  Kleine theatergezelschappen zien zwarte sneeuw door de coronacrisis. Poppenspeler Steven Cannoot trok daarom op een opvallende fiets op bedevaart naar Onze-Lieve-Vrouw van Halle om de aandacht te trekken van organisatoren. “Een zomer zonder boekingen betekent het einde van mijn poppentheater”, vertelt Steven.
 2. Kunstenaar Michael Peetermans verkoopt uniek schilderij om marathonloopster Hanne Verbruggen in Tokyo te krijgen voor Olympische Spelen
  PREMIUM
  Herne

  Kunstenaar Michael Peetermans verkoopt uniek schilderij om marathon­loop­ster Hanne Verbruggen in Tokyo te krijgen voor Olympische Spelen

  Marathonloopster Hanne Verbruggen uit Herne plaatste zich voor de Olympische Spelen in Tokyo. Maar die deelname kost handenvol geld. Eerder verkocht de loopster al mattentaarten, en om haar een extra duwtje in de rug te geven, veilt kunstenaar Michael Peetermans (34) nu per opbod een uniek schilderij van Hanne in Japanse setting. “Ongelooflijk dat voor voetballers wél alle kosten gedekt worden”, klinkt het.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing