Frans Minnaert is zijn jaren als kunstschilder.
Volledig scherm
Frans Minnaert is zijn jaren als kunstschilder. © Jacques Weygaerts/Roland Minnaert

Dochter Frans Minnaert start zoektocht naar werken van haar vader voor catalogus

HerneDe dochter van de overleden Pajotse kunstschilder Frans Minnaert wil haar vader eren door een catalogus samen te stellen met al zijn werken. Ze doet een oproep aan alle inwoners, eigenaars en kenners van kunst die één van zijn werken toevallig in hun huis hebben hangen/staan. 

 1. Historische ijzergieterij Fondatel wordt omgevormd tot bruisende woonbuurt: “Dit project zal tegemoetkomen aan alle noden”
  PREMIUM
  Herne

  Histori­sche ijzergiete­rij Fondatel wordt omgevormd tot bruisende woonbuurt: “Dit project zal tegemoetko­men aan alle noden”

  De site van de voormalige ijzergieterij Fondatel in Herne -die er al meer dan tien jaar verlaten bij ligt- bruist binnenkort opnieuw van het leven. Op de fabrieksterreinen in de Lorengstraat verrijzen de komende jaren 76 woningen in een groene en landelijke omgeving. Het project vormt het sluitstuk van de heropwaardering van de volledige stationsomgeving. Maar, dat is niet het enige wat projectontwikkelaar Dyls voor de site in petto heeft... “De voordelen die deze gloednieuwe site te bieden heeft, zijn niet meer op één hand te tellen”, klinkt het ook al bij een enthousiaste burgemeester Kris Poelaert (CD&V).
 1. Dolle waterpret wanneer bruine beer Takoda badje neemt
  Play
  dieren

  Dolle waterpret wanneer bruine beer Takoda badje neemt

 2. Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag
  Play

  Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag