De Verenigde Handelaars van Herne gaan vanaf nu door het leven als ‘De Commercanten’.
Volledig scherm
De Verenigde Handelaars van Herne gaan vanaf nu door het leven als ‘De Commercanten’. © Amber Gys

‘De Commercanten’ wil meer binding tussen handelaars in regio Herne: “Lokale contacten leggen via leuke activiteiten”

HerneDe Verenigde Handelaars van Herne gaan vanaf nu door het leven als ‘De Commercanten’. Een nieuw bestuur betekent nieuwe ideeën, en hoe, want de vereniging wil nu ook alle handelaars uit de ruime omgeving aanspreken. “Onze missie is om lokale ondernemers te helpen bij het verbinden en meer plezier te laten halen uit lokale contacten”, klinkt het.

 1. INTERVIEW. Eric (57), de enige gambaboer van het land: “Sommige mensen zijn allergisch aan schaaldieren uit de winkel, maar niet aan de mijne”
  PREMIUM
  Ternat

  INTERVIEW. Eric (57), de enige gambaboer van het land: “Sommige mensen zijn allergisch aan schaaldie­ren uit de winkel, maar niet aan de mijne”

  Op het ruim 1 hectare grote domein van Eric De Muylder (57) zien wekelijks zowat een miljoen diertjes het levenslicht. De man kweekt als enige in ons land gamba’s of tijgergarnalen voor verkoop. “Het verschil met wat er in de winkels ligt, is hemelsbreed”, zegt Eric, die het groots ziet. “Ik mik op een tiental kwekerijen in ons land, om alle Belgen te laten proeven van mijn gamba’s.”
 2. Zorgboerderij Huppeldepup en Ark van Pollare slaan handen in elkaar. Ze zetten zich in voor meer dan 1.000 dieren!
  PREMIUM
  Humbeek (grimbergen), lennik

  Zorgboerde­rij Huppelde­pup en Ark van Pollare slaan handen in elkaar. Ze zetten zich in voor meer dan 1.000 dieren!

  Ellen Van Assche en Geert Van Moer van Zorgboerderij Huppeldepup, vormen vanaf 1 september samen met dierenverzorgster Sarah Vanhemelrijck van De Ark van Pollare het nieuwe bestuur van de Ark van Pollare. “Dat Els, Hans en Silke hun kindje in onze handen willen leggen is een eer!” De twee entiteiten blijven wel verder bestaan en gaan niet echt fusioneren. Het team heeft nu samen wel meer dan 1.000 dieren onder hun vleugels.