Het Hernebos wordt morgen aangeplant.
Volledig scherm
Het Hernebos wordt morgen aangeplant. © Geert De Rycke

Aanplanting van het Hernebos gebeurt op 4 december

HerneHet gemeentebestuur van Herne is nog op zoek naar helpende handen om het Hernebos aan te planten. Dat gebeurt morgen, vlakbij het dorp. In het gloednieuwe bos is plaats voor jong en oud om te klimmen, te sprokkelen en te spelen, of om gewoon rustig te kuieren.

 1. Ukelele spelen, fotograferen of je eigen comedyshow maken: zeven leuke workshops voor de winter in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Ukelele spelen, fotografe­ren of je eigen comedyshow maken: zeven leuke workshops voor de winter in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Nieuwjaar ligt alweer een poosje achter ons en het normale leven is weer op gang gekomen. Hoog tijd dus om werk te maken van je goede voornemens. Misschien had jij wel het plan opgevat om in 2022 iets nieuw te leren, maar weet je nog niet wat. Wij zochten uit welke workshops er deze winter op het programma staan in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Wat dacht je bijvoorbeeld van bier brouwen in Asse, sweaters maken in Merchtem of werken met bladgoud in Grimbergen?
 1. Huisarts die stierf aan corona krijgt eerbetoon in ‘zijn’ Lembeek: “Hij betekende niet alleen als dokter veel voor zijn dorpsgenoten”
  Lembeek

  Huisarts die stierf aan corona krijgt eerbetoon in ‘zijn’ Lembeek: “Hij betekende niet alleen als dokter veel voor zijn dorpsgeno­ten”

  Dokter Roger Vandroogenbroeck kijkt voor altijd uit op het Christusbeeld in het Kasteelpark in zijn Lembeek. De Artsenkring Zennevallei liet een herdenkingsplaatje maken om hem te eren en dat is nu bevestigd op een bankje in het park. De huisarts overleed vorig jaar aan de gevolgen van corona nadat hij één van zijn patiënten hielp.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.