Tenneco Sint-Truiden
Volledig scherm
PREMIUM
Tenneco Sint-Truiden © Borgerhoff

Truiens bedrijf mag al jaren PFOS-norm ruim overschrijden van overheid: “Terwijl onze kinderen in de beek zwemmen en de boeren hun akkers sproeien met vervuild water”

Sint-TruidenHet Truiens bedrijf Tenneco dat schokdempers produceert, krijgt al jarenlang toestemming van de overheid om PFOS-lozingen te doen in de riolering die de norm van 0,1 microgram per liter ruim overschrijden. Dat blijkt uit de milieuvergunningen die de Limburgse deputatie toekende aan het bedrijf. Natuurpunt Limburg en Oost-Brabant ziet een verband tussen de lozingen en de hoge PFOS-vervuiling in de naburige Melsterbeek en vraagt een onderzoek. Onze reporter nam de verzamelde documenten onder de loep. 

  1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
    TV

    RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

    Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.