#REDCHALLENGE. Herk-de-Stad maakt Simon Mignolet trots en kleurt helemaal rood: “Sfeer is er al, nu nog de beker!”

Herk-de-StadHerk-de-Stad kleurde woensdag helemaal rood voor de ‘Red Challenge’ van VTM Nieuws en hln.be. Doelman Simon Mignolet had de Limburgse stad uitgedaagd om zich te ontpoppen tot ‘Rode Duivels’-dorp, mét succes. De Herkenaren gingen vol enthousiasme de uitdaging aan en maakten de Rode Duivel ongetwijfeld trots.

 1. Familie Sanda Dia voor het eerst geconfronteerd met standpunten van verdediging: “Een sereen debat, maar wel zeer emotioneel”
  Hasselt

  Familie Sanda Dia voor het eerst geconfron­teerd met standpun­ten van verdedi­ging: “Een sereen debat, maar wel zeer emotioneel”

  Twee en een half jaar na de bewuste studentendoop van Reuzegom, waarbij Sanda Dia om het leven kwam, is er eindelijk inhoudelijk gedebatteerd over de gebeurtenissen. “De familie van Sanda werd dus ook voor het eerste geconfronteerd met de standpunten van de verdediging. Dat was heel emotioneel voor ons, maar we zijn blij dat de zaak eindelijk ten gronde behandeld is", vertelt advocaat Sven De Baere, die voor Sven Mary de familie van Sanda vertegenwoordigde.
 2. Restaurant betaalt parkeerbon van klanten terug
  Hasselt

  Restaurant betaalt parkeerbon van klanten terug

  De Butcher Grill&Bar in Hasselt komt met een origineel initiatief op de proppen. Als antwoord op de parkingtarieven in de stad, zullen zij de parkeerbonnen van hun klanten terugbetalen. “Concreet gaat het om alle bonnen die worden betaald tussen 12 uur en 14.30 uur”, vertelt Ramis Pirigam, de uitbater van het restaurant. “Zo parkeren onze klanten dus gratis. We merken immers dat de parkeertarieven in de stad een item zijn en we willen niet dat dat de reden is dat klanten onze zaak niet langer meer bezoeken.”