De mensen van Securail staan altijd klaar om iemand te helpen in nood.
Volledig scherm
De mensen van Securail staan altijd klaar om iemand te helpen in nood. © Photo News

NMBS vraagt om niet te aarzelen wanneer reizigers zich geïntimideerd voelen: “Wij controleren regelmatig, maar kunnen niet overal zijn”

Herk-De-StadDe getuigenis van de studente Romi (25), die woensdagavond op de trein tussen Diest en Brussel werd geïntimideerd door medereizigers, roept veel herkenbaarheid op. Bij NMBS zijn ze op de hoogte dat dergelijke gebeurtenissen zich afspelen op de trein. “In de eerste plaats raden we iedereen aan om het gratis nummer van Securail (0800/30230) in de gsm te zetten en niet te aarzelen om dit bellen of om een begeleider aan te spreken”, zegt woordvoerder Bart Crols.

  1. Sint-Truiden waarschuwt inwoners voor huidkanker met campagne ‘Pet bij, huid blij’
    Sint-Truiden

    Sint-Trui­den waarschuwt inwoners voor huidkanker met campagne ‘Pet bij, huid blij’

    De zomer staat voor de deur, de zon komt steeds vaker tevoorschijn en de temperaturen gaan al flink de hoogte in. Kortom: heerlijk genieten, maar tegelijkertijd kan de uv-straling van de zon voor heel wat problemen zorgen. Om de Truienaars attent te maken op de risico’s van langdurige en onbeschermde blootstelling aan de zon, komt het stadsbestuur met de campagne ‘Pet bij, huid blij' op de proppen. Filmpjes van dermatologen, kunstzinnige hoofddeksels en zonnecrème doen hun intrede in Sint-Truiden.