Het Leemkuilbos in Schulen is klaar voor bezoekers.
Volledig scherm
Het Leemkuilbos in Schulen is klaar voor bezoekers. © Gemeente Herk-de-Stad

Nieuw Leemkuilbos in Schulen is voortaan toegankelijk voor bezoekers

Herk-de-StadHerk-de-Stad heeft er een nieuw openbaar bos bij. Het Leemkuilbos in Schulen werd gisteren officieel geopend voor bezoekers. De gemeente kocht het bos enkele jaren geleden en voerde er intussen werken uit.

 1. Wouter Beke bezoekt testcentrum Hasselt: “Nieuwe teststrategie maakt dat we het hier goed aankunnen, maar in het ziekenhuis daalt de veerkracht elke dag”
  Hasselt

  Wouter Beke bezoekt testcen­trum Hasselt: “Nieuwe teststrate­gie maakt dat we het hier goed aankunnen, maar in het ziekenhuis daalt de veerkracht elke dag”

  Sinds 10 januari gelden nieuwe quarantaine- en testregels en dus kwam Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) vrijdag een kijkje nemen in het testcentrum aan het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. “Door de nieuwe strategie is het hier weer een pak rustiger en kunnen we het goed aan", klinkt het. “Momenteel betekent dat dat we zo'n 500 testen per dag afnemen waarvan ongeveer de helft positief is.”
 2. Bijkomend onderzoek naar mogelijk PFAS-bodemverontreiniging op 3 sites: “Gebruik liefst geen putwater”
  Diest

  Bijkomend onderzoek naar mogelijk PFAS-bodemver­ont­rei­ni­ging op 3 sites: “Gebruik liefst geen putwater”

  De stad Diest vraagt de omwonenden van de Schaluinstraat, het terrein aan de Nijverheidslaan 13 en het oude brandweerterrein aan de Verversgracht om een aantal voorzorgsmaatregelen na te leven om mogelijke blootstelling aan PFAS te beperken. Deze mensen ontvangen nog een brief in de bus met meer uitleg en de maatregelen die ze best in acht nemen. Er komt nu een bijkomend bodemonderzoek op de drie sites.