In het verleden werd de veertiger al veroordeeld voor gelijkaardige feiten bij minderjarige kinderen op de bus en bij de volleybalclub.
Volledig scherm
In het verleden werd de veertiger al veroordeeld voor gelijkaardige feiten bij minderjarige kinderen op de bus en bij de volleybalclub. © Mine Dalemans

Man (46) riskeert internering omdat hij maandenlang jongen op bus betast: “Dader heeft geen enkel schuldinzicht”

Een 46-jarige man uit Herk-De-Stad riskeert een internering nadat hij van september 2016 tot mei 2017 een minderjarige jongen uit Hechtel-Eksel betastte op de bus. “De man pleegde in het verleden gelijkaardige feiten en heeft zijn voorwaarden keer op keer geschonden. Zijn gedrag heeft een enorme impact achter gelaten op de jongen en zijn ouders”, klinkt het aan de kant van de slachtoffers.

 1. Ziek paard Ease wandelt 100 kilometer om onder het mes te kunnen: “Solidariteit onderweg was ontroerend”
  Play
  PREMIUM

  Ziek paard Ease wandelt 100 kilometer om onder het mes te kunnen: “Solidari­teit onderweg was ontroerend”

  Wat doe je als je paard 100 kilometer verderop onder het mes moet, maar door zijn ziekte niet vervoerd kan worden? Dan wandel je samen maar naar de paardenkliniek, vond baasje Marianne Stas. En zo vertrok ze samen met haar 6-jarige ruin Ease maandag te voet in het Vlaams-Brabantse Overijse om vrijdagnamiddag in het Limburgse Meldert aan te komen. “Het was dit of Ease laten inslapen”, aldus Marianne.
 2. Project ‘Onder de Radar’ gaat op zoek naar nieuwe verhalen uit WO II: “Unieke luchtfoto’s van toen zullen ons helpen”

  Project ‘Onder de Radar’ gaat op zoek naar nieuwe verhalen uit WO II: “Unieke luchtfoto’s van toen zullen ons helpen”

  In samenwerking met de Universiteit Gent heeft de provincie Limburg het participatieve project ‘Onder de Radar’ gelanceerd. Daarmee wil de provincie achtergelaten sporen uit de Tweede Wereldoorlog verzamelen. Het uitgangspunt zijn een reeks unieke luchtfoto’s die onlangs werden ontdekt. Uit elk van de 42 gemeenten in Limburg zal de komende maanden een spraakmakende getuigenis gedeeld worden.