Mensen gebruiken de tram
Volledig scherm
Mensen gebruiken de tram © Wannes Nimmegeers

Een op de tien inwoners van Herk-de-Stad gebruikt meestal het openbaar vervoer

Herk-de-StadEnkele extra busverbindingen zou het reeds populaire openbaar vervoer in Herk-de-Stad nog een extra duwtje kunnen geven. Dat denkt zowel het gemeentebestuur als de oppositie. Hoewel er sinds vorig jaar geen zwarte kruispunten meer zijn, wil de gemeente toch nog extra maatregelen nemen tegen het zware verkeer. 

 1. Afvalkunst in leegstaande etalages en doorzichtige afvalcontainers voor shock-effect: Hasselt start nieuwe campagne tegen zwerfvuil
  PREMIUM
  Hasselt

  Afvalkunst in leegstaan­de etalages en doorzichti­ge afvalcon­tai­ners voor shock-ef­fect: Hasselt start nieuwe campagne tegen zwerfvuil

  De leegstaande etalages in Hasselt krijgen deze maand een wel zeer unieke invulling. Zo voorziet de stad afvalkunstwerken in de lege ruimtes op de Gelatineboulevard, aan het Ursulinenhof en in de TT-wijk. Een levensgrote ‘zwerfvuilpop’ bewoog zich woensdagmiddag zelfs doorheen Hasselt om mensen aan te moedigen géén afval op de grond te gooien. “Met deze nieuwe campagne willen we de Hasseltse neuzen nogmaals op de afvalfeiten drukken.”
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.