De zwerfvuilactie in Herenthout gaat door op zaterdag 9 oktober
Volledig scherm
De zwerfvuilactie in Herenthout gaat door op zaterdag 9 oktober © RV/Wingene

Zwerfvuilactie op 9 oktober

HerenthoutOp zaterdag 9 oktober wordt in Herenthout alweer een zwerfvuilactie op poten gezet om de straten, grachten en bermen zwerfvuilvrij te maken.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Herdenkingsmoment voor overledenen tijdens corona op Grobbendonkse begraafplaatsen: “Iedereen is welkom en inschrijven hoeft niet”
  Grobbendonk

  Herden­kings­mo­ment voor overlede­nen tijdens corona op Grob­bendonk­se begraaf­plaat­sen: “Iedereen is welkom en inschrij­ven hoeft niet”

  Op vrijdag 29 oktober, de start van de Allerheiligenvakantie, organiseert de gemeente Grobbendonk een herdenkingsmoment voor alle overledenen tijdens corona. In de aanloop naar 1 november kunnen inwoners ook rekenen op de hulp van de gemeentearbeiders op de begraafplaatsen en worden er bloempothouders ter beschikking gesteld.
 3. Infomarkten over toekomstige autoluwe fietsroute: “Investering van 2 miljoen euro voor veilige fietsverbinding tussen Herentals en Turnhout”
  Herentals/Kasterlee/Turnhout

  Infomark­ten over toekomsti­ge autoluwe fietsroute: “Investe­ring van 2 miljoen euro voor veilige fietsver­bin­ding tussen Herentals en Turnhout”

  Binnenkort worden er in Herentals, Kasterlee en Turnhout infomarkten georganiseerd om de plannen in verband met de autoluwe fietsroute tussen Herentals en Turnhout toe te lichten. Wat is nu zo’n autoluwe fietsroute? Waar loopt deze route? Vervangt die route de fietsostrade F102 Herentals-Turnhout? Het zijn maar enkele vragen waarop men antwoorden geeft die avonden.