De winnaars van Sfeerenthout met centraal vooraan grote winnares Katrien Van Dijck.
Volledig scherm
De winnaars van Sfeerenthout met centraal vooraan grote winnares Katrien Van Dijck. © Jurgen Geyselings

Winnaars Sfeerenthout krijgen prijzen uitgereikt: “Amai, dat was verschieten!”

HerenthoutOnder de Herenthoutse kerktoren werden vrijdagavond de winnaars van de wedstrijd die verbonden was aan lichtjeswandeling ‘Sfeerenthout’ uitgenodigd om hun prijs in ontvangst te nemen. Uiteindelijk behaalde Katrien Van Dijck de topscore met haar antwoorden tijdens de bijhorende zoektocht.

 1. Onze weekendtips voor de Kempen: musicalspektakel GheelaMania, een landbouwbeurs of in het Merodegebied speuren naar ‘boerenschansen’
  PREMIUM
  kempen

  Onze weekend­tips voor de Kempen: musical­spek­ta­kel GheelaMa­nia, een landbouw­beurs of in het Merodege­bied speuren naar ‘boeren­schan­sen’

  Nog geen plannen voor het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 mei? Geen nood, wij lijsten enkele leuke activiteiten in de Kempen voor je op. Met het totaalspektakel GheelaMania breekt in Geel het tweede luik van de feestelijke Dimpnadagen aan en ook de Archeologiedagen zorgen voor cultureel erfgoedvertier. Ook de Agridagen in Weelde zijn na twee jaar weer terug, voor gezinnen met jonge kinderen is de opening van een gloednieuw belevingspad dan weer het ideale uitje.
 2. Herman Vanspringel na eigen nieuwelingenkoers met standbeeld geëerd: “Dit is nog maar eens de kroon op het werk, dikke merci!”
  Grobbendonk

  Herman Vansprin­gel na eigen nieuwelin­gen­koers met standbeeld geëerd: “Dit is nog maar eens de kroon op het werk, dikke merci!”

  Zondag trok de 34ste editie van de Herman Vanspringels Diamond door de Kempense straten. Start van de wedstrijd lag in het shopping center te Olen. Voor de allereerste keer werd de finishlijn in het centrum van Vanspringel zijn thuishaven Grobbendonk getrokken. En daar hoorde tot ieders verbazing een verrassing bij voor de grote wielerkampioen. Het was een nietsvermoedende Herman Vanspringel (78) zelf die zijn standbeeld onthulde.