Ann Peuteman stelt in haar boek 'Grijsgedraaid' dat we bang moeten zijn om oud te worden.
Volledig scherm
Ann Peuteman stelt in haar boek 'Grijsgedraaid' dat we bang moeten zijn om oud te worden. © rr

Voorstelling over waarom we tachtigplussers niet mogen betuttelen

HerenthoutJournaliste Ann Peuteman bespreekt op donderdag 21 oktober tijdens een voordracht haar boek ‘Grijsgedraaid’. Daarin stelt ze dat we tachtigplussers niet alle spannende dingen in het leven mogen verbieden.

 1. Herentals loopt warm voor augustusmaand boordevol activiteiten: “Zomerspoor laat je unieke reis door de stad beleven”
  Herentals

  Herentals loopt warm voor augustus­maand boordevol activitei­ten: “Zomerspoor laat je unieke reis door de stad beleven”

  Woensdagavond liep de Kapel aan de Wolstraat in Herentals helemaal vol voor de aftrap van het gloednieuwe stadsfestival ‘Zomerspoor’ in augustus. De initiatiefnemers van allerhande evenementen van Zomerspoor kwamen hun project voorstellen. Op donderdag 1 juni is het volledige programma klaar en wordt het bekendgemaakt in de kerk van Morkhoven. “Ga op reis in je eigen streek, verdwaal en herontdek bijzondere pareltjes. Pik unieke concerten, films en theater mee. Beweeg en laat je bewegen”, klinkt het bij de initiatiefneemsters.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.