Medewerkers van Sint-Vincentius ontvingen het geld uit handen van Burgemeester Raeymaekers en schepen Ledegen
Volledig scherm
Medewerkers van Sint-Vincentius ontvingen het geld uit handen van Burgemeester Raeymaekers en schepen Ledegen © RV

Verkoop oude boeken levert meer dan 900 euro op voor voedselbedeling van Sint-Vincentius

HerenthoutDrie dagen lang verkocht de Herenthoutse bibliotheek haar oude boeken ten voordele van een goed doel. Uiteindelijk werd de winst, goed voor een som van 905,29 euro, geschonken aan medewerkers van Sint-Vincentius.

 1. Bestuurder gewond bij ongeval op Ringlaan
  Herentals/Kasterlee

  Bestuurder gewond bij ongeval op Ringlaan

  Op de Ringlaan in Herentals zijn maandagavond rond 21.30 uur twee auto’s op elkaar gebotst. Eén van de voertuigen belandde ook nog tegen een lantaarnpaal. Die brak af door de klap. Het ongeval gebeurde ter hoogte van Wellens. In één van de wagens raakte de 46-jarige W.G. uit Herentals gewond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. In de andere auto bleef bestuurder J.J. uit Kasterlee ongedeerd. Eén van de twee betrokken bestuurders was onder invloed van alcohol.
 2. Elentriek voor ‘t Leven bracht 27.348 euro op voor goede doelen: The Scene het populairst bij stemmers
  Heist-op-den-Berg

  Elentriek voor ‘t Leven bracht 27.348 euro op voor goede doelen: The Scene het populairst bij stemmers

  Het concert Elentriek voor ‘t Leven, dat op 23 december plaatsvond in CC Zwaneberg, bracht maar liefst 27.348 euro op. De drie goede doelen G-Muziek Heist-op-den-Berg, Akabe Albatros Pijpelheide en Casa Di Colore ontvingen ieder een deel. Net als bij de vorige jaren liet de coverband Elentriek de setlist van de avond samenstellen door sponsors. Het nummer dat het meeste geld in het laatje bracht was ‘Iedereen is van de wereld’ (2.350 euro) van de Nederlandse band The Scene , dat met ‘Samen’ (1.720 euro) ook het op één na populairste nummer had. Het nummer ‘Noodgeval’ van Goldband (1.299 euro) vervolledigt de top 3. Tijdens de overhandiging van de cheques bedankte Elentriek alle gastmuzikanten en vrijwilligers die er mee een succes van hebben gemaakt.