stockbeeld ziekenwagen
Volledig scherm
stockbeeld ziekenwagen © Kristof Pieters

Twee twintigers en zestiger gewond bij ongeval

HerenthoutBij het verkeersongeval dat woensdagavond gebeurde op de Herentalsesteenweg in Herenthout zijn een zestiger en twee twintigers gewond geraakt.

 1. Zaalvoetbalwedstrijd ontspoort: “Keeperstrainer trok de broek van de hoofdref af”
  PREMIUM
  Borgloon/Herentals

  Zaalvoet­bal­wed­strijd ontspoort: “Keepers­trai­ner trok de broek van de hoofdref af”

  De zaalvoetbalwedstrijd tussen Herentals en Borgloon eindigde afgelopen vrijdag in mineur. Borgloon zette het scorebord in de laatste minuut nog op 2-2 maar toen Herentals nog na het affluiten twee rode kaarten kreeg, werd het de keeperstrainer Davy Van Bael even te veel waarna hij de broek van hoofdref Kris Feytons op zijn enkels trok. “Een grote fout waar wellicht een zware straf aan zal vasthangen”, reageert Eddy Lambaerts van Real Elmos Herentals.
 2. Zwerfvuilhandhavers kijken in oktober streng toe op verschillende plaatsen in de stad: “Geen waarschuwing maar onmiddelijk bestuurlijk verslag”
  Herentals

  Zwerfvuil­hand­ha­vers kijken in oktober streng toe op verschil­len­de plaatsen in de stad: “Geen waarschu­wing maar onmidde­lijk bestuur­lijk verslag”

  Op verschillende tijdstippen verdeeld over de maand oktober zal in Herentals door zwerfvuilhandhavers toegekeken worden op inbreuken tegen het achterlaten van zwerfvuil. Het gaat niet meer om sensibiliseren van overtreders, maar er wordt per direct een bestuurlijk verslag opgemaakt bij vaststelling van overtreding.
 3. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 1. Basisschool Sjabi krijgt in onze regio grootste subsidie: “Leerpaviljoen lost ons plaatsgebrek op”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg/Lier/Mechelen/Puurs

  Basis­school Sjabi krijgt in onze regio grootste subsidie: “Leerpavil­joen lost ons plaatsge­brek op”

  Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts heeft deze eerste schoolmaand ruim 2,4 miljoen euro toegekend aan zes vrije basisscholen in Heist-op-den-Berg, Lier, Mechelen en Puurs. Basisschool Sjabi is de grootste slokop. Het krijgt 1,7 miljoen euro om daarmee een antwoord te bieden op het gebrek aan turninfrastructuur en een plek aan de vijfde en zesdejaars.