Illustratiebeeld flitscontrole
Volledig scherm
Illustratiebeeld flitscontrole © Didier Verbaere

Tien procent van chauffeurs reed te snel in Herenthout

HerenthoutDe lokale Politie Neteland maakte recent de cijfers van hun flitscontroles op het grondgebied van Herenthout bekend. De cijfers hebben betrekking op de eerste vijf maanden van dit jaar. Tien procent van de gecontroleerden reed te snel.

 1. Vrouw Bartel Van Riet geeft tapkraan van Den Herberg door aan Reno: “Hier aan de toog zijn véél vriendschappen gesmeed”
  Grobbendonk

  Vrouw Bartel Van Riet geeft tapkraan van Den Herberg door aan Reno: “Hier aan de toog zijn véél vriend­schap­pen gesmeed”

  Wie aan café Den Herberg in Grobbendonk denkt, komt ongetwijfeld bij tv-figuur Bartel van Riet terecht. Zijn vrouw Dorien Van de Water baat immers sinds de zomer van 2017 het volkscafé in de gebouwen van de Kasteelhoeve uit. Eind deze maand, ongeveer vijf jaar en twee kleine kinderen later, neemt Dorien samen met Bartel afscheid van de pittoreske kroeg. Alhoewel, ‘afscheid nemen’ kunnen we het niet echt noemen...
 2. Weekendtips in de Kempen: Pompoenen wegen, festivalletje in Dessel, bezoekje aan het kermiscafé of shoppen in Herentals
  PREMIUM
  Kempen

  Weekend­tips in de Kempen: Pompoenen wegen, festivalle­tje in Dessel, bezoekje aan het kermiscafé of shoppen in Herentals

  Het zomerweer ligt al een tijdje achter ons, maar bij de pakken blijven zitten heeft ook geen zin. En in de Kempen valt er altijd nog wel iets te beleven om naartoe te gaan. In Herentals staat de herfstshopping op het programma, in Kasterlee breekt de pompoenengekte weer los, op het terrein van het Sporta-centrum in Tongerlo kan naar hartelust gesport worden en in Dessel organiseert men ‘Oan de Voart’, een festival op de terreinen van Maes Beton.
 1. Van proevertjes tot een paardenmolen: op deze 6 plekken in de Kempen krijg je leuke extraatjes tijdens Weekend van de Klant
  PREMIUM
  Kempen

  Van proever­tjes tot een paardenmo­len: op deze 6 plekken in de Kempen krijg je leuke extraatjes tijdens Weekend van de Klant

  Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober is het Weekend van de Klant. Dan word je bij verschillende zaken als klant in de watten gelegd en kan je genieten van speciale acties tijdens het shoppen. Van het Shoppingfestival in Mol tot het herfstshoppingweekend in Geel: op deze 6 locaties in de Kempen geniet jij van speciale acties tijdens Weekend van de Klant.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 3. Pieter en Eline fleuren passanten op met raamspreuken: “Kaartjes van onbekenden in de brievenbus maken het des te leuker”
  Herenthout

  Pieter en Eline fleuren passanten op met raamspreu­ken: “Kaartjes van onbekenden in de brievenbus maken het des te leuker”

  Wie door de Herenthoutse Hazenstraat rijdt of wandelt kan er niet omheen: ‘De raamspreuken van Eline en Pieter’. Op het einde van deze enkelrichtingstraat kijk je pal op de woning van het Herenthoutse koppel. Met krachtige spreuken op hun raam proberen Pieter Golaszewski en Eline Godelaine bekende en onbekende passanten al meer dan een half jaar een hart onder de riem te steken.
 4. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.