In Ter Voncke volgen supporters op twee grote schermen het WK wielrennen
Volledig scherm
In Ter Voncke volgen supporters op twee grote schermen het WK wielrennen © Jef Van Nooten

Supportersclub Herenth(W)out bakt spek met eieren: "Zou schitterend zijn als Wout in ons eerste jaar wereldkampioen wordt”

HerenthoutSupportersclub Herenth(W)out opende om 6 uur vanochtend het café van GOC Ter Voncke in Herenthout. De supportersclub bakt er spek met eieren terwijl wielerliefhebbers op groot scherm naar het WK rijden. “Het is vroeg. Maar sommigen zitten al aan de Duvel”, zegt Nico Goormans van Herenth(W)out.

 1. Nieuwjaarsvuurwerk in Heist beperkt tot half uur: “Alleen geluidsarm vuurwerk toegestaan”
  Heist-op-den-Berg

  Nieuwjaars­vuur­werk in Heist beperkt tot half uur: “Alleen geluidsarm vuurwerk toegestaan”

  In Heist-op-den-Berg is het tijdens nieuwjaarsnacht toegelaten om vuurwerk af te schieten, al hangen daar wel enkele regels aan vast. “Zo is vuurwerk alleen toegestaan tussen middernacht en half 1. Van oud op nieuw is het in Heist-op-den-Berg verboden om gewoon vuurwerk af te schieten. Het moet om geluidsarm vuurwerk gaan”, aldus burgemeester Jan Moons (N-VA). Het lokaal bestuur van Heist-op-den-Berg zal ook zelf geluidsarm vuurwerk afschieten tijdens de nieuwjaarsreceptie begin volgend jaar.
 1. MIJN DORP. Johan ‘De Zingende Schoenmaker’ Van Nuffel neemt je mee door Berlaar: “Als ik op mijn tractor zit, voel ik me echt gelukkig”
  PREMIUM
  Berlaar

  MIJN DORP. Johan ‘De Zingende Schoenma­ker’ Van Nuffel neemt je mee door Berlaar: “Als ik op mijn tractor zit, voel ik me echt gelukkig”

  “Ik ga nooit op reis. Ik heb het vaak te druk en vind hier in Berlaar toch alles wat ik nodig heb.” Johan Van Nuffel (51) is geboren en getogen in Berlaar, waar hij ook wel bekend is als De Zingende Schoenmaker. Deze bezige Berlaarse bij was jarenlang organisator van Berlaar Zingt, neemt je met zijn oude pakwagen mee op kroegtochten en ritjes langs kerststallen en is daarnaast vrijwilliger bij een tiental verenigingen. Vandaag vertelt hij zijn verhaal over zijn liefde voor Berlaar en toont hij zijn favoriete plekjes.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.