Speelplezier voor de kleinsten
Volledig scherm
Speelplezier voor de kleinsten © Geert De Rycke

PretCamionette parkeert woensdag aan Vliegplein

HerenthoutMorgennamiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur kunnen kinderen in Herenthout genieten van een bezoekje van de PretCamionette aan het speelpleintje gelegen aan Vliegplein.

 1. Clamotte Rock lost nieuwe namen: Noordkaap en reünie metalband Sons Of Lioth laten eerste festivaldag knallen
  Herenthout

  Clamotte Rock lost nieuwe namen: Noordkaap en reünie metalband Sons Of Lioth laten eerste festival­dag knallen

  Ter ere van de Week van de Belgische muziek kondigt Clamotte Rock vandaag een nieuwe reeks Belgische bands aan. Zo is Noordkaap er de headliner op vrijdagavond terwijl de heren van Sons Of Lioth na 7 jaar muzikale stilte een reünie-concert spelen. De Kempense metalband doet dat op het festival dat ze meer dan een kwarteeuw geleden mee uit de Herenthoutse weidegrond stampten.
 2. Wijkgezondheidscentrum (WGC) Heist-op-den-Berg zoekt vrijwilligers voor onthaal
  Heist-op-den-Berg

  Wijkgezond­heids­cen­trum (WGC) Heist-op-den-Berg zoekt vrijwilli­gers voor onthaal

  Het wijkgezondheidscentrum (WGC) in Heist-op-den-Berg zoekt versterking. De huisartsenpraktijk die laagdrempelige gezondheidszorg aanbiedt wil haar groep onthaalvrijwilligers uitbreiden. “Je ontvangt patiënten aan de onthaalbalie, beantwoordt binnenkomende telefoons, schrijft nieuwe patiënten in en ondersteunt de zorgverstrekkers administratief tijdens hun consultaties. Je kan je één keer per week gedurende 3,5 à 4 uur inzetten en kan vlot werken met een computer. Interesse? Het WGC maakt graag tijd vrij voor een gesprek waarin je meer verneemt over het wijkgezondheidscentrum en de vrijwillige onthaalmedewerkers”, klinkt het. Kandidaten kunnen zich melden via 015 343 346 of onthaal.heist@wgckempen.be. WGC Heist-op-den-Berg vind je aan de Frans Coeckelbergsstraat 6 B in het centrum van Heist.
 1. Zaakvoerders De Fijnproever gaan op pensioen en sluiten eind maart: “Het ideale scenario is dat er een overnemer komt”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg

  Zaakvoer­ders De Fijnproe­ver gaan op pensioen en sluiten eind maart: “Het ideale scenario is dat er een overnemer komt”

  In het centrum van Heist-op-den-Berg sluit op zaterdag 25 maart De Fijnproever de deuren. Zaakvoerders Jan Verbist (68) en Karina Sterck (61) hopen tegen dan een overnemer te hebben gevonden voor hun winkel, die bekendstaat om zijn vers aanbod aan groenten, fruit, brood en salades. Het koppel nam zelf in 1991 de zaak over. “Maar eigenlijk zochten we naar een boekenwinkel.”
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.