Torekeschool in Herenthout
Volledig scherm
Torekeschool in Herenthout © Jurgen Geyselings

Poëzievrienden organiseren zaterdag happening in Torekeschool

HerenthoutOp zaterdag 26 maart vindt in de Herenthoutse Sint-Gummaruskapel de tweede Poëziehappening van de Herenthoutse Poëzievrienden plaats.

 1. Heists muzikantenkoppel komt na 3 jaar uitstel met show in Zwaneberg: “Na geboorte van dochter een datum voor Pop-iT vastgelegd”
  PREMIUM

  Heists muzikanten­kop­pel komt na 3 jaar uitstel met show in Zwaneberg: “Na geboorte van dochter een datum voor Pop-iT vastgelegd”

  Uitstel is geen afstel: drie jaar na de aankondiging van hun show Pop-iT staat het Heistse muzikantenkoppel Aalex Vertommen en Ralph Hermans op zaterdag 1 april op de planken van CC Zwaneberg. Door corona, verbouwingswerken en een zwangerschap werd Pop-iT in de koelkast geplaatst. Naast een liveband en strijkkwartet nodigden Aalex en Ralph opnieuw een pop-up koor en de dansers van lokale dansclub Kick-It uit om mee de avond te vullen. “‘Ik kan niet kiezen’ is het thema van de show”, lacht Aalex.
  Heist-op-den-Berg
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 4. Dirk Vandervelden fietste al door 508 van de 581 Belgische gemeenten om geld in te zamelen voor To Walk Again
  PREMIUM

  Dirk Vandervel­den fietste al door 508 van de 581 Belgische gemeenten om geld in te zamelen voor To Walk Again

  Begin 2022 startte Dirk Vandervelden met een ambitieuze doelstelling om tegen augustus 2023 door alle 581 Belgische gemeenten te fietsen en zo (minstens) 5.810 euro in te zamelen voor het project To Walk Again van Marc Herremans. De teller staat nu op 508 gemeenten, en dit weekend waren de laatste drie gemeenten van de provincie Antwerpen aan de beurt. De voorlopig mooiste plek vond hij ook in die provincie. Hij zou nog graag een kleine 2.000 euro extra inzamelen. Steunen kan via deze link.
  Heist-op-den-Berg, Herentals