Eline en Pieter brengen om de twee weken een nieuwe boodschap aan hun raam
Volledig scherm
PREMIUM
Eline en Pieter brengen om de twee weken een nieuwe boodschap aan hun raam © Jurgen Geyselings

Pieter en Eline fleuren passanten op met raamspreuken: “Kaartjes van onbekenden in de brievenbus maken het des te leuker”

HerenthoutWie door de Herenthoutse Hazenstraat rijdt of wandelt kan er niet omheen: ‘De raamspreuken van Eline en Pieter’. Op het einde van deze enkelrichtingstraat kijk je pal op de woning van het Herenthoutse koppel. Met krachtige spreuken op hun raam proberen Pieter Golaszewski en Eline Godelaine bekende en onbekende passanten al meer dan een half jaar een hart onder de riem te steken.

 1. Heistse academie organiseert muzikaal kerstevenement in inkomhal
  Heist-op-den-Berg

  Heistse academie organi­seert muzikaal kerstevene­ment in inkomhal

  De Academie Muziek – Woord – Dans in Heist-op-den-Berg verwelkomt iedereen op zaterdag 17 december voor een kerstevenement. “De leerlingen van de academie verzorgen een voormiddag met stemmige kerstliedjes en verwarmende sfeermuziek. Iedereen kan tussen 11 en 13 uur gratis in- en uitlopen om te komen proeven van muzikale gezelligheid in de inkomhal van de school”, klinkt het. Je vindt de academie aan de Oude Godstraat 8.
 2. Nieuwjaarsvuurwerk in Heist beperkt tot half uur: “Alleen geluidsarm vuurwerk toegestaan”
  Heist-op-den-Berg

  Nieuwjaars­vuur­werk in Heist beperkt tot half uur: “Alleen geluidsarm vuurwerk toegestaan”

  In Heist-op-den-Berg is het tijdens nieuwjaarsnacht toegelaten om vuurwerk af te schieten, al hangen daar wel enkele regels aan vast. “Zo is vuurwerk alleen toegestaan tussen middernacht en half 1. Van oud op nieuw is het in Heist-op-den-Berg verboden om gewoon vuurwerk af te schieten. Het moet om geluidsarm vuurwerk gaan”, aldus burgemeester Jan Moons (N-VA). Het lokaal bestuur van Heist-op-den-Berg zal ook zelf geluidsarm vuurwerk afschieten tijdens de nieuwjaarsreceptie begin volgend jaar.
 3. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.