De straat aan Meulenveld is er al, binnenkort zullen alweer enkele bouwgronden te koop worden aangeboden
Volledig scherm
De straat aan Meulenveld is er al, binnenkort zullen alweer enkele bouwgronden te koop worden aangeboden © rv

Opnieuw bouwgronden te koop aan vroegere voetbalterreinen KFC Herenthout

HerenthoutHet Herenthoutse gemeentebestuur stelt opnieuw bouwgronden te koop die gelegen zijn aan Meulenveld, de vroegere voetbalterreinen van KFC Herenthout. Nog tot en met 15 januari kunnen kandidaten voor de zeven gronden zich melden via de website of door het inschrijvingsformulier met bijlagen af te geven op het gemeentehuis.

 1. Tieners riskeren celstraf voor gewapende overval op drugsdealer: “Dit zijn jongens, geen volwassenen”
  PREMIUM

  Tieners riskeren celstraf voor gewapende overval op drugsdea­ler: “Dit zijn jongens, geen volwasse­nen”

  Als twee koorknaapjes verschenen ze voor de rechtbank in Turnhout. Amper 18 jaar, maar wel oud genoeg om in Herentals een gewapende diefstal met geweld te plegen. Het slachtoffer was een drugsdealer die ze in de val hadden gelokt. Beide bedeesde tieners riskeren nu 20 maanden celstraf. “Volgens de regel van de wet zijn dit volwassenen. Maar kijk eens. Dit zijn jongens”, klinkt het bij hun advocaten. Nochtans gingen ze ‘als mannen’ tekeer.
  Herentals
 2. Gemeente geeft provincie negatief advies voor ruimtelijk beleidsplan: “Plan opgesteld door yuppies zonder voeling met platteland”
  PREMIUM

  Gemeente geeft provincie negatief advies voor ruimtelijk beleids­plan: “Plan opgesteld door yuppies zonder voeling met platteland”

  Het lokaal bestuur van Heist-op-den-Berg geeft een negatief advies aan het Provinciaal Beleidsplan Ruimte. Dat is een visiedocument waarin de provincie de ruimtelijke ordening op lange termijn in kaart heeft gebracht. Volgens het plan zouden de dorpskernen van Heist-Goor, Grootlo en Schriek niet meer mogen uitbreiden, ook niet in woonuitbreidingsgebied.
  Heist-op-den-Berg