De Herenthoutse carnavalstoet van Peer Stoet werd afgelast omwille van het slechte weer
Volledig scherm
De Herenthoutse carnavalstoet van Peer Stoet werd afgelast omwille van het slechte weer © Peer Stoet vzw

Lootjesverkopers Peer Stoet gaan met oudejaarsdag op pad

HerenthoutIn een normale jaargang van carnaval is het in Herenthout op oudejaarsdag lootjesverkoop ten voordele van de nieuwe prins carnaval. De man in kwestie gebruikt de, door zijn helpers opgehaalde, centen om een flink deel van zijn prinsenjaar te bekostigen. Dit jaar is er door Peer Stoet dus geen prins aangesteld en gaat de traditionele oudejaarsverkoop door om de kas van de carnavalsvereniging te spijzen na enkele magere jaargangen.

  1. Hoe is het nog met ‘jodelmeisje’ Laura Omloop (23)? “Na alles wat er gebeurd is, wil ik gewoon weer op het podium staan, als mens onder de mensen”
    PREMIUM

    Hoe is het nog met ‘jodelmeis­je’ Laura Omloop (23)? “Na alles wat er gebeurd is, wil ik gewoon weer op het podium staan, als mens onder de mensen”

    Het is ondertussen al dertien jaar geleden sinds Laura Omloop (23) in haar schattige gele rokje stond te jodelen op het podium van het Junior Eurovisiesongfestival in Nederland. Haar muzikale carrière ging van start, maar na enkele jaren leek ze van de scène verdwenen te zijn. Nu is ze weer helemaal terug en klaar om zich volledig op haar muziek te storten. In haar nieuwste single bezingt ze haar liefde voor de stad Lier, waar ze geboren en getogen is. Wij vroegen haar hoe het met haar gesteld is en wat we zoal mogen verwachten: “Ja, er gaat een nieuwe jodelsong komen!”
    Lier