In het dorpscentrum van Herenthout gaat vanaf vrijdag de braderij door
Volledig scherm
In het dorpscentrum van Herenthout gaat vanaf vrijdag de braderij door © café Bar-Baar

Jaarlijkse braderij gaat vrijdag van start

HerenthoutVanaf vrijdag staat het dorpscentrum van Herenthout in het teken van de jaarlijkse braderij en handelsfoor. Tal van winkels pakken uit met acties op hun aanbod, net zoals verschillende horecazaken optredens en dj’s een plekje geven op hun agenda.

 1. ‘Herentals aan Z’ gaat samen met burgers op zoek naar verbetering voor zorgfunctie: “Door vernieuwend te zijn het Herentals-gevoel versterken”
  Herentals

  ‘Herentals aan Z’ gaat samen met burgers op zoek naar verbete­ring voor zorgfunc­tie: “Door vernieu­wend te zijn het Herentals-ge­voel versterken”

  Ruim 100 burgers verzamelden dinsdagavond in ’t Schaliken om in het kader van ‘Herentals aan Z’ ideeën uit te wisselen en een eerste keuze te maken over thema’s die ze de volgende maanden samen willen aanpakken. Zowel initiatiefnemer Toon Claes als burgemeester Mien Van Olmen tekenden present en zagen dat een mooi project op poten werd gezet.
 2. Van Kasteel d’Ursel tot de Vlaaikensgang: op deze 7 locaties in de provincie Antwerpen maak je de mooiste trouwfoto’s
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Van Kasteel d’Ursel tot de Vlaaikens­gang: op deze 7 locaties in de provincie Antwerpen maak je de mooiste trouwfoto’s

  Stap jij bijna in het huwelijksbootje en ben je nog op zoek naar een leuke locatie om foto’s te nemen van je aanstaande en jezelf? Wij helpen je alvast op weg met 7 locaties voor trouwfoto’s in de provincie Antwerpen. Van Kasteel d’Ursel in Hingene tot de Vlaaikensgang in Antwerpen: hier leg je de mooiste dag van je leven vast op de gevoelige plaat.
 3. ‘Charel van’t Toreke’ (63) tapt al 38 jaar tot in de vroege uurtjes pinten in z’n kroeg: “Het verschil tussen de jeugd en de oudere generatie? Het traditionele rondje!”
  PREMIUM
  Bouwel

  ‘Charel van’t Toreke’ (63) tapt al 38 jaar tot in de vroege uurtjes pinten in z’n kroeg: “Het verschil tussen de jeugd en de oudere generatie? Het traditione­le rondje!”

  Een monument in Bouwel? Dan hebben we het ongetwijfeld over café ‘t Toreke, ergens diep verscholen in de schaduw van de kerk. Maar net zoals deze volkskroeg is ook de man achter de tapkraan in de Grobbendonkse deelgemeente een monument te noemen. Charel Cloos (63) zwaait al 38 jaar de plak in deze Bouwelse parel, niet verwonderlijk dat het hele dorp - en zelfs de wijde omgeving rond de deelgemeente van Grobbendonk - de goedgeluimde man beter kent als ‘De Charel van ‘t Toreke’. “En ik kom hier nog altijd even graag naartoe als de eerste dag dat ik hier achter de toog stond”, weet hij. “Een dagske verlof pakken en iemand anders de kroeg laten overnemen? Daar doe ik niet aan mee. Voilà, voilà!”